Fenerbahçenin genç kalecisi Altay: "Bu sene iyi bir takımız"

Fenerbahçe'nin genç kalecisi Altay Bayındır, iyi bir takım olduklarını belirterek sezon sonunda hedeflerini yakalamak istediklerini söyledi.
Büşra Bayrak
|
21 Ekim 2020, Çarşamba - 15:34
Fenerbahçenin genç kalecisi Altay: "Bu sene iyi bir takımız"
Sarı-lacivertli takımın 22 yaşındaki file bekçisi, Can Bartu Tesisleri'nde yaptıkları antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Geçen sezon iyi başlamalarına rağmen şanssızlıklar yaşadıklarını aktaran Altay, "Geçen sezonki takımımızda beklenmedik sakatlıklar oldu. Mevkisi olmayan arkadaşlarımız, stoperde oynamak zorunda kaldı. Herkes elinden gelen mücadeleyi verdi. Ancak orta saha oyuncusu stoperde forma giyerse konsantrasyon sorunu yaşayabilir. Biz de bazı sıkıntılar yaşadık." dedi.


Altay, "Bu sene iyi bir takımız. İnşallah sürdürülebilir başarıyı elde edip sezon sonunda hedefimize ulaşırız." şeklinde konuştu.

"Çalıştığın takdirde üst seviyeye çıkarsın. Ben de çalışıyorum"

Geçen sezona göre daha iyi performans sergilediğinin söylenmesi üzerine Altay, "Çalıştığın takdirde üst seviyeye çıkarsın. Ben de çalışıyorum. İnşallah bu başarılı süreci devam ettiririz." değerlendirmesinde bulundu.

Altay, bu sezon yeni bir takım kurulduğuna işaret ederek, "Yeni transferimizle birlikteliği sağlıyoruz. İnşallah süreci iyi bir şekilde götürürüz. Her oyuncu kendi mevkisinde oynadığı takdirde kaleci için biraz daha rahat bir oyun oluyor. İyi konsantrasyon sağlayabiliyoruz." ifadelerini kullandı.


"(Uğurcan ile rekabeti) Bunlar futbolu için gayet güzel"

Altay Bayındır, 25 Ekim Pazar günü oynayacakları Trabzonspor maçının her müsabaka gibi önemli olduğunu söyledi.

Bordo-mavili takımın kalecisi Uğurcan Çakır ile rekabet ettirildiğine de işaret eden Altay, "Bunlar ülke futbolu için gayet güzel şeyler." dedi.

"Arkadaşlıkta Erol hocamızın etkisi fazla"

Fenerbahçe kalecisi Altay, takım içindeki arkadaşlıkta teknik direktör Erol Bulut'un etkisinin büyük olduğunu söyledi.

Genç file bekçisi, "Yarın da birlikte yemek yiyeceğiz. Bunlar çok önemli şeyler. Bir takımın başarısı için önemli olan saha içi ve saha dışındaki arkadaşlıktır. Herkesin birbiri için mücadele etmesi gerekir. Biz de sahada bunu sağlamış durumdayız. Gelecek haftalarda bu daha da artacaktır." sözleriyle sarı lacivertlilerin ortamını özetledi.

"Bulunduğum her yerde tek hedefim oynamak"


Altay, "A Milli Takım'da yedek kalmak mı, Ümit Milli Takım'da oynamak mı?" şeklindeki soruyu, "Bulunduğum her yerde hedefim her zaman oynamak. Şu anda Ümit Milli Takım'da oynuyorum. Davet gelir de A Milli Takım'a gidersem oynamak için elimden geleni yaparım. Tek hedefim bu." diyerek cevapladı.

"Genelde kişisel gelişim kitapları okuyorum"

Kendisini saha dışında kültürel olarak da geliştirmek için çalıştığını aktaran Altay, "Genelde kişisel gelişim kitapları okuyorum, ama her türlü bilgiye açık biriyim. Her türlü yazıyı okurum. Bilgi edinmek önemli bir şey. Ben de bunun için okuyorum." sözleriyle bakış açısını dile getirdi.

"Eleştiriye açık biriyim" 

Altay, kendisini "eleştiriye açık biri" olarak niteledi ve "Nasıl gelişebilirim, nasıl geliştirebilirime odaklanmış durumdayım. Eleştiri her zaman olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

"Pek çok kaleciyi takip ediyorum"

Boş zamanlarında çok maç izlediğini dile getiren Altay, "Takip ettiğim tek kaleci ismi veremem. Birçok ismi takip ediyorum. Büyük kulüplerde, liglerde oynayan kaleciler  de hata yapabiliyor. Ayrıca kendimde eksik hissettiğim herhangi bir şey yok. Her gün daha iyi olmak için çalışıyorum." diye konuştu.

"Antrenmanlardan sonra da penaltı çalışıyorum"

Fenerbahçe kalecisi, penaltı pozisyonlarında rahat davranmasının rakip oyuncuyu tedirgin ettiğini söyledi.

Penaltı sırasında psikolojinin önemli olduğunu dile getiren Altay, şunları kaydetti:"Antrenmanlardan sonra da penaltı çalışıyorum. Psikoloji çok önemli. Stresin çok yoğun olduğu bir ortam var. Rahat olduğunuz ve bunu rakibinize hissettirdiğinizde o da topa temkinli gelmeye başlıyor. Bu da benim işimi kolaylaştırıyor. Göztepe maçındaki penaltıda da topa dokundum ama olmadı. Köşeye sert bir şekilde gitti. Çalışmaya devam edeceğim. İnşallah ilerleyen haftalarda penaltılarda ve diğer pozisyonlarda kurtarışlara devam ederim."


http://www.ankaramasasi.com/haber/277375/fenerbahcenin-genc-kalecisi-altay-bu-sene-iyi-bir-takimiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.