Akşener: "(FETÖ'cülük tartışması) Medya ilgili ama vatandaşın derdi başka"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Anadolu'da esnaf ziyaretlerine Yozgat'ın Yenifakılı ilçesinde devam etti.
Büşra Bayrak
|
21 Ekim 2020, Çarşamba - 16:16
Akşener: "(FETÖ'cülük tartışması) Medya ilgili ama vatandaşın derdi başka"
Yenifakılı'da iş yerlerini gezerek esnafla sohbet eden Akşener, Belediye Başkanı Soner Yalçın'ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Akşener, daha sonra geçtiği Kayseri'nin İncesu ilçesinde esnaf ziyaretinin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Esnaf gezme sebebim oy istemek amaçlı değil"

Türkiye'de 20 Ocak 2020'den itibaren ilçe ilçe esnafı gezdiğini belirten Akşener, "Esnaf gezme sebebim oy istemek amaçlı değil, propaganda yapmıyorum, iktidarı yermiyorum. Unutulmuş esnafı görüyoruz, üzerine perde örtülmüş esnafı dinliyoruz, sorunlarını meclise getiriyoruz." diye konuştu. 

Akşener, pandemi sürecinde esnaf ziyaretlerine İç Anadolu'dan başladığını hatırlattı. 

Şikayetlerin sadece 1,5-2 ayda bu derece derinleştiğini şaşkınlıkla ve çok üzüntüyle gördüğünü anlatan Akşener, "Benimle olanlar gördüler, yani ağlayan esnaflarımız oldu. Şimdi özellikle çiftçinin, süt üreticilerinin, besicilerin çok büyük şikayeti var. Var oğlu var." ifadelerini kullandı. 

Akşener, siftah yapmayan esnaflarla, işsiz ve umudunu kaybetmiş gençlerle karşılaştıklarını dile getirdi.

"(FETÖ'cü tartışmaları) Medyanın ilgisini çekiyor ama vatandaşın derdi başka"

Bir gazetecinin İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın disipline sevk edilmesinin söz konusu olup olmadığını ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yla ilgili sözlerinin sorulması üzerine Akşener, şöyle devam etti:

"Şimdi bu konuyu ne burada ne İncesu'da çok enteresan ne de Yenifakılı'da bana soran olmadı. Tabii medyanın ilgisini çekiyor fakat vatandaşın derdi başka. Bizim netice itibarıyla keşke medya ya da sosyal medya üzerinden dertlerimizi paylaşmak yerine, derdimizi anlatmak yerine telefon açıp ya da gelip yan yana kim kimden dertliyse yüz yüze konuşmanın daha faydalı olacağını siyasi hayatım boyunca düşünmüşümdür. O yapılamadı, kamuoyuna mal oldu ama vatandaşın derdiyle hiç yan yana gelmiyor. Beni takip ettiniz, yani gazeteci haklı soruyu sormaya ama vatandaş böyle bir soru sormuyor. Vatandaş oğlunun Türkiye'yi terk etmesiyle ilgili duyduğu endişesini ağlayarak söylüyor. Süt hayvanı besiciliği yapan süt üreticisi gözleri dolu dolu 'Şunu mecliste dile getirin' diyor. Dolayısıyla şimdi bu soruyu cevaplamayı bu insanlara karşı ayıp hissediyorum. Onun için görelim Mevlam neyler. neylerse güzel eyler."

'Tasarrufunuz olacak mı?' sorusuna 'Yorum yok' cevabı

Akşener, bir gazetecinin bu konuyla ilgili bir tasarrufunun olup olmayacağı sorusunu İngilizce olarak "No comment (Yorum yok)" şeklinde espriyle yanıtladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/277591/aksener-fetoculuk-tartismasi-medya-ilgili-ama-vatandasin-derdi-baska
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.