Semt pazarlarıyla ilgili yeni kararlar alındı

Ankara Masası
|
27 Mart 2020, Cuma - 13:36
Semt pazarlarıyla ilgili yeni kararlar alındı

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine gönderdiği genelgede, il, ilçe ve beldelerdeki semt pazar yerlerinde uyulması gereken kuralları yeniden düzenledi.

Koronavirüsü tedbirleri kapsamında semt pazarlarının kapanıp kapanmayacağı tartışmasında İçişleri Bakanlığı son sözü söyledi. Vatandaşların sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi temel gıda ve temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda, giyim, oyuncak vb. zarurî olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmeyecek.

BAZI PAZARLARDA FAALİYETLER DURDURULACAK

Kamuoyunda sosyete pazarı olarak adlandırılanlar başta olmak üzere sergi ve tezgâhlarında giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta zarurî olmayan ihtiyaç maddelerinin satıldığı pazarların faaliyetleri 27.03.2020 tarihinde saat 17.00 itibariyle geçici bir süreliğine durdurulacak.

Temel gıda/temizlik maddelerinin satışının yapıldığı pazarlarda, virüsün bulaşma hızını engellemek amacıyla yeni düzenlemeler devreye girecek. Valilik ve kaymakamlıklar, pazar yerleri ve günlerine ilişkin belediyeler ile işbirliği içinde yürütecekleri çalışmalarla vatandaşların temel gıda ve temizlik maddelerine erişimini engellemeden yeni tedbirler planlayacak.

TEZGAHLAR ARASI EN AZ 3 METRE MESAFE OLACAK

Mevcut pazar yerlerinde yoğunluğu dağıtmak için yeni ölçüler belirlendi. Buna göre her bir satış yeri (tezgah/sergi) arasında en az 3 metre mesafe olacak.

Pazar satış yerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenmesi ve satışının yapılması sağlanacak. Pazar satış yerleri en geç saat 19.00’a kadar faaliyet yürütebilecek, buna yönelik tebligatlar pazar esnafına bildirilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2786/semt-pazarlariyla-ilgili-yeni-kararlar-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.