Akyurtlu tasarımcının uçan arabası TEKNOFEST’te üçüncü oldu

Geçtiğimiz ay Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST 2020 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde Akyurtlu tasarımcının uçan arabası üçüncü oldu.
Büşra Bayrak
|
22 Ekim 2020, Perşembe - 10:26
Akyurtlu tasarımcının uçan arabası TEKNOFEST’te üçüncü oldu

TEKNOFEST 2020 Uçan Araba Tasarım Yarışması İleri Kategoride yarışmaya katılan Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Akyurtlu Emre Burak Kaya ve ekibi, GökBörü ismini verdikleri uçan arabalarıyla üçüncülük ödülünü kazandı.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ödüllü tasarımcı Emre Burak Kaya’yı makamında ağırladı.

Başkan Ayık ile bir araya gelen Kaya, tek şase yapısında toplanan tekerlek – pervane sistemiyle yaptıkları aracın karada sürüş, havada ise uçuş yapabildiğini, GökBörü için destek beklediklerini söyledi.

“Akyurt'un gençlerine güveniyoruz”

Kendisi de yazılım mühendisi olan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ödüllü öğrenci Emre Burak Kaya'nın çok büyük bir başarı elde ettiğini belirtti.

Başkan Hilal Ayık "Akyurt'un gençlerine güveniyoruz. TEKNOFEST bu yıl pandemi şartları altında yapılmış olsa da çok büyük bir organizasyon. Özellikle havacılık ve uzay teknolojisi günümüzde en çok merak edilen alanların başında geliyor. Geçtiğimiz ay ülkemizin ilk uçan araba prototipinin uçuşunu beraber izlemiştik. Farklı alanlarda kullanılmak üzere ülkemize ve insanlığa hizmet edecek projeleri ortaya koyan Emre kardeşimizi ve arkadaşlarını tebrik ediyorum. Akyurt Belediyesi olarak gençlerimizin yanındayız. Bugün 3D yazıcıdan çıkmış bir örneğini gördüğümüz GökBörü'nün, gelecek yıl düzenlenecek festivalde uçan prototipinin yer almasını sabırsızlıkla bekleyeceğiz. Buradan öğrencimizin Kırıkkale Üniversitesindeki hocalarına da özellikle teşekkür ve tebriklerimi iletmek istiyorum. Güçlü Türkiye, güçlü gençler sayesinde varlığını devam ettirecek." diye konuştu.

TEKNOFEST üçüncüsü Akyurt'tan
http://www.ankaramasasi.com/haber/278715/akyurtlu-tasarimcinin-ucan-arabasi-teknofestte-ucuncu-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.