Akar:"S-400’ler NATO içerisindeki S-300’ler gibi ayrı bir sistem olarak kullanılacak"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin tepki gösterdiği S-400 hava savunma sisteminin NATO'dan ayrı olarak bağımsız biçimde konuşlandırılacağını açıkladı.
Büşra Bayrak
|
22 Ekim 2020, Perşembe - 10:37
Akar:"S-400’ler NATO içerisindeki S-300’ler gibi ayrı bir sistem olarak kullanılacak"


Hulusi Akar, Amerikan Bloomberg'in sorularını yanıtladı.

Washington Yönetimi'nin uçaklara ait bilgilerin çalınabileceği gerekçesiyle NATO sistemine entegre edilmesine karşı çıktığı S-400'ler ile ilgili soru üzerine Akar, bu hava savunma sisteminin bağımsız olarak konuşlandırılacağını söyledi.

"S-400’ler halihazırda NATO içerisinde olan S-300’ler gibi ayrı bir sistem olarak kullanılacak." diyen Akar, Türkiye'nin bu konudaki kararlılığını da ortaya koydu.

Akar, "S-400’ler bir ihtiyaçtı, Ankara’nın NATO’dan uzaklaştığı anlamına gelmez" vurgusu yaptı.

Bakan Akar, temin edilen her savunma teçhizatının test ve sistem kontrolünü içerdiğine işaret ederek, "Bugüne kadar sadece Rusya Türkiye'nin ihtiyaçlarına uygun şekilde cevap verdi." şeklinde konuştu.

Akar, "Fransa-İtalya ortaklığında yapılan bir savunma sistemi için görüşmeler yapıyoruz, ABD'den de Patriot'ları uygun koşullar altında alabiliriz" dedi.

Türkiye'nin, NATO bünyesinde üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğine dikkat çeken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, müttefiklerden de güvenlik endişelerini anlamasını ve buna cevap vermesini beklediğini vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/278757/akars-400ler-nato-icerisindeki-s-300ler-gibi-ayri-bir-sistem-olarak-kullanilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.