İstanbul'da eğitim uçağı düştü

İstanbul Hazarfen Havalimanı’ndan kalkan bir eğitim uçağı düştü. Uçaktaki bir kişi itfaiye ekiplerince yaralı olarak kurtarıldı.
Ankara Masası
|
22 Ekim 2020, Perşembe - 11:13
İstanbul'da eğitim uçağı düştü
İstanbul Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanı'ndan saat 10.56’da kalkan özel bir havayolu şirketine ait TCUGG kuyruk numaralı Sonaca F 201 tipi eğitim uçağı Büyükçekmece'de düştü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekipler uçak içinde sıkışan 1 kişinin kurtarılması için çalışma başlattı. Çalışmalar sonrası sıkıştığı yerden çıkarılan yaralı sağlık ekiplerine teslim edildi.

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanı'ndan bugün saat 10.56'da havalanan özel bir havayolu şirketine ait eğitim uçağının, ilk bilgilere göre motor arızası nedeniyle inişe geçtiği sırada saat 11.05’te havalimanı yakınlarında düştüğü kaydedildi.
Olay yerine hemen güvenlik, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerinin sevk edildiği belirtilen açıklamada, "Uçağın pilotaj lisans öğrencisi B.N, yaralı olarak kurtarılmıştır. Olay yerine tekerlekli araçlarla ulaşımın mümkün olmaması nedeniyle ambulans helikopter sevk edilmiştir." ifadelerine yer verildi.
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da eğitim uçağının düşmesi üzerine soruşturma başlattı. Savcılığın talimatı doğrultusunda kolluk görevlilerince inceleme ve gerekli tespitlerin yapıldığı belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/278880/istanbulda-egitim-ucagi-dustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.