PlayStation 5, Netflix, Spotify ve YouTube deneyimini ilk günden itibaren destekleyecek

Sony, konsollarını oyun oynamak dışında Netflix, Spotify, YouTube gibi hizmetlerle de kullanmak isteyen PS5 sahiplerinin hoşuna gidecek bir haber verdi. Açıklamaya göre PlayStation 5; Netflix, Spotify, Twitch, Disney+ ve daha bir sürü eğlence hizmetini bünyesinde barındıracak.
Ankara Masası
|
23 Ekim 2020, Cuma - 09:35
PlayStation 5, Netflix, Spotify ve YouTube deneyimini ilk günden itibaren destekleyecek

PlayStation 5 ile oyun oynamaktan fazlasını yapmak isteyenler için Sony’den beklenen haber geldi. PS5 alanlar, konsollarını kurar kurmaz, Netflix dizi veya filmlerini izleyebilecek ya da Spotify’da müzik dinleyebilecek. Sony’nin yeni nesil oyun konsolu, ilk günden itibaren çok sayıda çevrimiçi eğlence servisini destekleyecek.

Sony’den yapılan açıklamaya göre; Apple TV Plus, Amazon Prime Video, Disney Plus, Hulu, Netflix, Peacock, Spotify, Twitch ve YouTube, PlayStation 5 12 Kasım’da piyasaya çıktığında konsoldan erişilebilecek servisler olacak.

Bu listede hâlihazırda ABD’de hizmet veren HBO Max’ın ve TV servisi Sling’in olmaması dikkat çekiyor. Sony, Sling’e rakip olan PlayStation Vue servisini geçtiğimiz yıl kapatmıştı. HBO ile aynı çatı altında bulunan anime platformu Crunchyroll ise PS5’te mevcut olacak. Bunun ilginç bir durum olduğu söylenebilir.

Sony, PS5 uzaktan kumandasında daha önce üzerinde işaret bulunmayan dört tuşun işlevlerini de ortaya çıkardı. Bu tuşlar sayesinde PS5 sahipleri Disney Plus, Netflix, Spotify ve YouTube’a hızlı erişim sağlayacak. Uzaktan kumanda da 12 Kasım’da satışa sunulacak. PS5 kutusundan çıkmayacak bu kumanda için ABD’de 30 dolar ödemek gerekecek.

 

http://www.ankaramasasi.com/haber/281171/playstation-5-netflix-spotify-ve-youtube-deneyimini-ilk-gunden-itibaren-destekleyecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.