İstanbul için flaş karar

Ankara Masası
|
15 Haziran 2020, Pazartesi - 17:37
İstanbul için flaş karar

Valilikten yapılan açıklamaya göre İstanbul'un 39 ilçesinin tamamında koronavirüs denetimleri sıklaştırılacak. Bundan böyle her gün ekipler denetim yapacak, kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacak.

İhbar geldi

Karar İstanbul Valiliği'ne, 00.00'da kapanması gereken lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin bazılarının kapanış saatine uyulmadığı ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı yönünde pek çok ihbar gelmesiyle alındı. Vali Ali Yerlikaya, bu ihbarlar üzerine kent genelinde "Yeni normal denetimi" talimatı verdi.

Toplu karşılama yok

Öte yandan İstanbul Valiliği’nin aldığı kararlara göre; İstanbul’da yapılması planlanan yürüyüşlere, açık hava toplantılarına, toplu karşılama ve uğurlama eylem ve etkinliklerine artık izin verilmeyecek. STK, siyasi parti ve sendikalara yapılması muhtemel ziyaretlerde sosyal mesafeye uygun hareket edilmesi sağlanacak.

Her gün denetim yapılacak

Bunun için kentin tamamında her gün eş zamanlı olarak denetimler gerçekleştirilecek. Sosyal mesafeye uyum, maske kullanımı, hijyen ve kapanış saatlerine uyum konuları tek tek denetlenecek.

Ayrıca, açık olmaması gereken işletmelerin faaliyet gösterip göstermediği de kontrol edilecek. Kurallara riayet etmeyenler hakkında cezai işlem uygulanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/28157/istanbul-icin-flas-karar-uymayan-yandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.