Kontrollü ‘EVET’

Ankara Masası
|
15 Haziran 2020, Pazartesi - 18:17
Kontrollü ‘EVET’

Kontrollü sosyal hayat tedbirleri kapsamında nikah salonları hizmet vermeye başladı. Yeni evlenecek çiftler sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak kontrollü ‘Evet’ dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgını dolayısıyla Türkiye’de düğünler ertelendi. Vaka sayısındaki artışı durdurma ve salgını kontrol altına almak için uygulanan tedbirler kapsamında evlenmeyi bekleyen çoğu çift nikah işlemlerini erteleme kararı almıştı.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada 15 Haziran itibariyle nikah salonlarının 1 Temmuz itibariyle ise düğün salonlarının kontrollü sosyal hayat kapsamında açılacağını duyurmuştu.

Bu kapsamda bugün itibariyle belediyeler hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak evlenecek çiftler için nikah salonlarının kapılarını açtılar. 

Mamak’ta 100 kişilik nikah salonunda 10 kişi misafir ediliyor

Mamak Belediyesi olarak İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı nikah merasimlerinde uygulanacak tedbirlere harfiyen uyulduğunu dile getiren Evlendirme Memuru Nazife Gökçe, “Salona maskesiz kesinlikle almıyoruz. Salonumuz 100 kişilik ama sosyal mesafeyi korumak için 10 kişi misafir alıyoruz. Sezonun açılmasıyla nikahlar için talepler yükseldi. Ne olacağını tahmin etmek mümkün değil. Biz gerekli önlemlerimizi alarak nikahlarımızı kıymaya devam edeceğiz. Düğün salonları ve kalabalık yerler için talep gelmiyor. Nikah memuru olduğumuz için çok fazla insanla karşılaşıyoruz. Önlemlerimizi almamıza rağmen tedirginlik yaşıyoruz. Çiftlerimiz de çok heyecanlılar, nikahı maske takmadan kıymak istiyorlar, fotoğraf çekimi esnasında maske takmak istemiyorlar. Bunun mümkün olmadığını söyleyince anlayışla karşılıyorlar” diye konuştu.

“Hijyen için kendi kalemini getirenler var”

Bazı çiftlerin tedbir amacıyla, özel kalem getirdiğini vurgulayan Gökçe, her nikah sonrası salonun iyice temizlediğini de belirterek, “Kendi özel kalemini getirenler var, imza atmak için. Fakat biz her nikah öncesi; nikah salonumuzu, kalemimizi dezenfekte ediyoruz. Salona nikah işlemi için giren herkesin önce el dezenfektanıyla ellerini temizlemesini söylüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Dışarıda kalanlar durumdan şikâyetçi

Yakınlarının nikah merasimini izlemek için nikah salonlarına gelenler ise dışarıda kaldı. Cam kenarından nikah törenini izleyen Mehmet Bozdağ ise, “İçeride yerler müsait olmasına rağmen dışarıda kalabalık halinde duruyoruz. 2’şer metre aralıklı hepimizi alabilirler. Covid-19 dolayısıyla zor bir dönemden geçiyoruz. Riskli bir dönemdeyiz, camdan da izlenebilir ama bu kalabalığın yaşanmamasını dilerdim” şeklinde konuştu.  

Büyükşehir Belediyesi’nden sosyal mesafeli nikah

 Ankara Büyükşehir Belediyesi ise, Gençlik Parkı'nda bulunan binanın bahçesinde açık havada kıyılan nikahlara; nikah memuru, gelin, damat ve nikah şahitleri sosyal mesafe kurallarına uyarak katılıyor.

Tedbirler kapsamında uzunca bir süre düğün salonlarının kapatılması sonucunda düğün yapamayan çiftler, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde oda nikahı ile dünya evine girmek için başvuruda bulunuyor.

Açık havada nikah

Bu süreçde bahçede ve açık havada evlenmeyi tercih ettiğini söyleyen Özlem Seçkin, “Koronavirüs nedeniyle düğünümüzü ertelemek zorunda kaldık. Nikahımızı da oda nikahına çevirdik ve onu da Büyükşehir sayesinde dışarıda yapıyoruz. Hava güzel olduğu için de ayrıca mutluyuz” derken, Nurol Korkmaz ise düşüncelerini, “Düğün planımızı koronavirüs salgını sebebiyle yaklaşık 6 ay kadar ertelemek durumunda kaldık. Dış mekan nikahımızı oda nikahına çevirdik. Eylül ayında da düğünümüz olacak, her şeye rağmen mutluyuz” sözleriyle paylaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/28207/kontrollu-evet
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.