CHP'ye Sultanahmet tepkisi

Ankara Masası
|
15 Haziran 2020, Pazartesi - 18:15
CHP'ye Sultanahmet tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısı ile gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Hedef terörist unsurlar"

Çelik, Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan Pençe Kartal operasyonu için, "Son derece başarılı bir şekilde teröristlerin sözde yerleri barınakları imha edilmiştir. Bu saldırı alanları yok edilmiştir. PKK başta olmak üzere bütün terörist unsurlar hedeftir. Güvenlik güçlerimize bir kez daha teşekkürlerimizi tebriklerimizi iletiyoruz." dedi.

Ayasofya tartışmaları

Ayasofya tartışmalarına değinen Çelik, "Sultanahmet de müze olsun diye bir anlayış ortaya çıktı. Acaba partilerinden bir açıklama gelir mi, düzeltirler mi diye bekledik. Bu konularda CHP sabıkalı bir parti. Tam diyorsunuz ki, biraz daha demokratik dil ortaya çıktı. İçlerinden bir Bekçi Murtaza çıkıyor. CHP'nin Ayasofya dili Türkiye içindeki ayrımcı dildir. Bugüne kadar ki en İslamofobik açıklamadır.(Sultanahmet Camisi'ni müze yapalım) gibi bir yaklaşım, şimdiye kadar gördüğümüz en İslamofobik yaklaşımdır. Milletin talebiyle hukuk içinde hareket ediyoruz. Bu sorun hakkaniyet içinde çözülmelidir." şeklinde konuştu.

HDP'nin yürüyüşü için ise "Burada büyük bir manipülasyon var" değerlendirmesinde bulunan Çelik, "HDP 'barış' ve 'demokrasi' kelimelerini istismar ediyor. Mesele hak, hürriyet, kimlik, dil meselesi değil, mesele PKK'nın ne dediği meselesidir onlar açısından." diye ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/28208/chpye-sultanahmet-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.