LGS için her şey hazır <br> İçinizi rahat ettirecek önlemler…

Ankara Masası
|
16 Haziran 2020, Salı - 00:05
LGS için her şey hazır <br> İçinizi rahat ettirecek önlemler…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek Kovid-19 tanısı konan çocuk bulunması halinde ayrı okullar ve mekanlar oluşturduklarını, istenmesi halinde de sınavın hastanede de yapılabileceğini söyledi.

Selçuk, uzaktan bağlantıyla katıldığı Star Ana Haber'in canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Eylülde başlaması planlanan 2020-2021 eğitim öğretim yılında uzaktan eğitimin sürdürülmesi veya bu tarihin ertelenmesinin söz konusu olup olmadığına ilişkin soruyu cevaplayan Selçuk, telafi eğitimlerinin 31 Ağustos'ta başlayacağını ve en az 3 hafta süreceğini hatırlattı.

Telafi eğitiminin hemen arkasından okulların açılmasının planlandığını dile getiren Selçuk, Kovid-19 süreci dolayısıyla şimdiden net tarih vermenin doğru olmayacağını, sürecin açıklanan verilere göre değişebileceğini ifade etti.

Telafi eğitimleri

Selçuk, özel okullara yönelik telafi eğitimleri için belirlenen 15 Ağustos'un zorunlu bir başlangıç tarihi olmadığının altını çizdi.

Selçuk, "İsterse bir özel öğretim kurumu, bunu 31 Ağustos'ta başlatabilir veya daha erken başlatabilir. Önemli olan bu konuda bazı seçenekler sunmak." dedi.

"Velilerin istememesi durumunda öğrenciler telafi eğitimlerine katılmayabilir mi?" sorusu üzerine Selçuk, şöyle konuştu:

"Böyle bir durumda velimizi zorlayarak ya da birtakım koşullar öne sürerek bir ortam elbette oluşturmayız. Bizden beklenen şey, çocukların ihtiyacı olan eksiklikleri tamamlamak, ek tedbirler almak isteyen velilerimiz için birtakım ortamlar sağlamaktır. Mesela destekleme yetiştirme kursları da hazırlıyoruz. Okul saatlerinin dışında da çocuklarımız eğer fazladan telafi ya da destek isterlerse bu tür çalışmalarımız da zorunlu olmayan şekilde, destekleme ve yetiştirme kurslarımız da olacak. Telafi eğitimi, normal eğitimin dışında bir eğitim. Yani normal eğitimin kurallarının dışında bazı kurallar da söz konusu olabilir. Daha esnek olabilir."

LGS'de geçen seneye göre kontenjanlar artırıldı

LGS kapsamındaki konuların azalması sebebiyle soruların daha zor olabileceği endişelerinin hatırlatılması üzerine Selçuk, "Sınavda soruların kolay ya da zor olması diye bir şey söz konusu değil." ifadesini kullandı.

Ziya Selçuk, sınavla girilen okulların kontenjanının geçen seneye göre artırıldığını vurguladı.

“LGS sınavı yapılacak okul sayısı 5 katından fazla arttı”

Milli Eğitim Bakanlığı olarak gerekli tedbirleri almak için hassas davrandıklarının altını çizen Selçuk, "Geçen seneki LGS'de 3 bin 873 tane sınav yaptığımız okul vardı. Bu sene sınav yapılan okul sayısı 18 bin 139 oldu. Beş katından fazla arttı." diye konuştu.

Selçuk, böylece çocukların sosyal mesafe kurallarına kolaylıkla uyabileceğine işaret ederek, "Geçen sene 59 bin civarında sınav yapılan salon vardı. Bu sene 111 bin 918 salon var. En önemlisi de çocuklarımız kendi okullarında sınava giriyorlar. Yani adres aramak, geç kalmak veya bilmediği bir yere gitmek gibi bir durum söz konusu değil." değerlendirmesini yaptı.

"Covid-19 tanılı çocuklar varsa ayrı okullar oluşturduk”

Bakan Selçuk, 20 Haziran'daki merkezi sınavda Kovid-19 tanısı alan çocuklara yönelik, "Kovid-19'lu çocuklarımız varsa, bu çocuklar için ayrı okullar, ayrı mekanlar oluşturduk. İsterse ayrı okulda sınava girebilir, velimiz önceden bilgilendirir, 'benim çocuğumda rahatsızlık var' diyebilir, biz onun için özel bir mekan tasarladık, isterse hastanede sınavı yapılabilir. Bununla ilgili her türlü önlemi aldık." açıklamasını yaptı. 

Sınavdaki ve sınav arasındaki 45 dakikalık süredeki koronavirüs önlemlerine ilişkin bir soru üzerine Selçuk, hiçbir çocuktan yanlarında maske ya da dezenfektan getirmelerini istemediklerini bildirdi.

Dezenfektanların sınav öncesi kullanılacağını anlatan Selçuk, "Çocuklarımız, sınava geldikleri maskeyi çıkartıp verdiğimiz yeni maskeyi kullanacaklar. Ayrıca sınav arasında çocuklar dışarıda maskeyi kullanacakları için salona döndüklerinde maskeyi değiştirme ihtiyacı olabilir. Çocuklarımıza yeni maske vermek için de ortamı sağladık.”

Bakan Ziya Selçuk, sınav başladıktan sonra çocukların maskelerini çıkarabileceklerini hatırlatarak, çocuklar arasındaki sosyal mesafeye dikkat edileceğini sözlerine ekledi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/28276/lgs-icin-her-sey-hazir-icinizi-rahat-ettirecek-onlemler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.