Bakan Koca: Yasak düşünmüyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka artışlarının önlenmesi için tedbirlere dikkat çekerken, 'sokak yasağı düşünmüyoruz" dedi.
Ankara Masası
|
23 Ekim 2020, Cuma - 20:29
Bakan Koca: Yasak düşünmüyoruz

Bursa ve bölgede yaptığı ziyaretlerin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

Ülke genelinde vaka artışlarının ardından sokağa çıkma yasağının ilan edileceği iddialarına cevap veren Bakan Koca, şu an öyle bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

"Günün pik yapan 2 saati var"

Bakan Koca, bir kez daha tedbirlere dikkat çekerken şunları söyledi;

Özellikle sokağa çıkma yasağı gibi bir yasağı düşünmüyoruz. Hareketliliğin artmasıyla birlikte salgının da arttığını biliyoruz. O nedenle tedbirlere uymanın önemli olduğunu, kalabalık ortamlara girmekten kaçınılması gerektiğini, ev içi bulaşın da arttığını görüyoruz, misafir alınmamasını önemsiyoruz. Ulaşımın önemli bir kaynak olduğunu bu çerçevede esnek mesai konusunda hem kamu hem özel sektörde devreye giriyor olmalı. Günün pik yapan 2 saati var, bu zaman dilimlerini azaltmak gerekiyor, bunun yolu da esnek mesaiden geçer. Bu dönemde maskenin daha çok sadece koronaya karşı değil, viral enfeksiyonların, damlacık enfeksiyonların yoğun olacağı bir döneme giriyoruz. Maske, bu enfeksiyonların hepsi için yüzde doksana kadar önleyici. Aşının koruyuculuğu yüzde 60'a kadar. Aşı bütün dünyada 50-60 oranında yapılmadıkça bu salgını kontrol etmek mümkün olmaz. Önümüzdeki 4 5 ay çok önemli. Özellikle bu dönemde influenzayı çok yorgun görürdük çocuklarda. Şu an sayı artmadı. 

Önümüzdeki dönem Avrupa'da salgın daha da artacak. Dünyada görülen Covid-19 vakasının yüzde ellisi Avrupa'da. Avrupa şu an pandeminin merkezi. Biz de bundan etkileneceğiz. Tedbirlere uymaktan geçer bundan etkilenmemenin yolu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/283009/bakan-koca-yasak-dusunmuyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.