Bakan Akar'ın pençe hareketinin hikayesi

Ankara Masası
|
16 Haziran 2020, Salı - 10:35
Bakan Akar'ın pençe hareketinin hikayesi

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Pençe- Kartal operasyonu sırasında objektiflere yansıyan hareketinin perde arkasını yazdı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, terör örgütü PKK'ya yönelik, Irak'ın kuzeyinde operasyon düzenlendi. Pençe Kartal adı verilen operasyon kapsamında Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk'taki terör yuvaları yerle bir edildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar operasyonu Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nde takip etti. O anlarda çekilen bir fotoğraf karesinde ise Akar, pençe hareketi yaparken objektiflere yansıdı. Sosyal medyada da çokça konuşulan fotoğrafın hikayesini Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi yazdı. Bugünkü köşe yazısının bir bölümünü söz konusu fotoğrafa ayıran Akar, şu ifadeleri kullandı:

"Harekât merkezinde bir görüntü var. Milli Savunma Bakanı’nın harekâtı izlerken elini bir kartal gibi tuttuğu el hareketinden söz ediyorum. Merak ettim. Araştırdım. Tam o sırada PKK’nın barınağı vuruluyor. İçeride PKK’lı teröristlerle birlikte mühimmat var. Öyle ki bombardımandan sonra en az 10 dakika boyunca patlamalar devam ediyor. Belli ki önemli bir mühimmat merkeziymiş. Hulusi Akar, barınağın tam isabetle vurulması üzerine o işareti yapıyor."

http://www.ankaramasasi.com/haber/28328/bakan-akarin-pence-hareketinin-hikayesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.