Bakan Soylu’dan ABD Büyükelçiliği'ne tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD Büyükelçiliği'nin Türkiye’de terör saldırısı olabileceği yönündeki istihbarat ardından duyuru paylaşmasına sert tepki gösterdi. Bakan Soylu, "Elbette istihbari değerlendirmeler söz konusu olabilir. Alınacak kararları kendi internet sitesi üzerinden yayınlamak, başka bir ülkeyi töhmet altında bırakıcı yaklaşım doğru değildir. Anlaşılan usul erkan adap kalmamış" dedi.
Ankara Masası
|
24 Ekim 2020, Cumartesi - 11:42
Bakan Soylu’dan ABD Büyükelçiliği'ne tepki
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı sonrasında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Soylu, ABD Büyükelçiliği'nin Türkiye’de terör saldırısı olabileceği yönündeki istihbarat ardından duyuru paylaşmasına sert tepki gösterdi.

"Yakışır bir davranış değil"  

"Bir duyuruyu paylaşmanın diplomatik bazı gereklilikleri söz konusudur. ABD Büyükelçiliği usul, erkan ve adaptan yoksun bir davranışı ortaya koymuştur." diyen Soylu,  "Elbette ki istihbari bir takım değerlendirmeler söz konusu olabilir ama alınacak kararları kendi internet sitesinden duyurmak gibi bir başka ülkeyi töhmet altında bırakabilecek bir davranış yakışır bir davranış değildir." dedi. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/284359/bakan-soyludan-abd-buyukelciligine-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.