Ankara’nın önde gelen mimarlarından Ragıp Buluç vefat etti

Atakule ve Keçiören’de hala yapımına devam edilen Cumhuriyet Kulesi gibi simge yapıların mimarı Ragıp Buluç 80 yaşında yaşamını yitirdi.
Büşra Bayrak
|
24 Ekim 2020, Cumartesi - 12:10
Ankara’nın önde gelen mimarlarından Ragıp Buluç vefat etti
Çağdaş Sanatlar Vakfı (ÇAĞSAV) kurucularından Mimar Ragıp Buluç , bir süredir tedavi olduğu hücrebozan hastalığı nedeniyle 23 Ekim 2020 Cuma günü Ankara'da vefat etti.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Cumhuriyet Kulesi'nin mimarı Ragıp Buluç'un hayatını kaybettiği bilgisini sosyal medya hesabından duyurarak başsağlığı mesajı yayımladı.

Ragıp Buluç'un hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendiğini ifade eden Başkan Altınok, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet Kulemizin, Atakule'nin ve Türkiye'deki birçok eserin mimarı, proje müellifi olan Ragıp Buluç Bey'e Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun."

RAGIP BULUÇ KİMDİR?

Buluç, 1940 yılında Ankara'da doğdu. ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nde lisans öğrenimini 1964'te bitirdi. Yüksek Lisansını da aynı üniversitede 1967'de tamamladı. 1972 yılına kadar Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman olarak görev yaptı. Bu tarihten itibaren serbest olarak çalışmaktadır. Yurt içi ve yurt dışında bir çok ödül aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/284574/ankaranin-onde-gelen-mimarlarindan-ragip-buluc-vefat-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.