Ankara Üniversitesinden Azerbaycanlı öğrencilere uzaktan eğitim imkanı

Ankara Üniversitesi, uzaktan eğitimle öğrencilerine verdiği derslerden Azerbaycan'daki üniversite öğrencilerinin de yararlanması kararı aldı.
Büşra Bayrak
|
25 Ekim 2020, Pazar - 10:58
Ankara Üniversitesinden Azerbaycanlı öğrencilere uzaktan eğitim imkanı
Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Üniversitesi ile Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi heyetleri arasında akademik iş birliğini geliştirmek için uzaktan erişimle toplantı düzenlendi.

"Karabağ Üniversitesi" kurulması temennisi

Toplantıya, yakasında Azerbaycan Dostluk Nişanı ile katılan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, konuşmasına "Türkiye'nin sevinci Azerbaycan'ın sevinci, Azerbaycan'ın sevinci Türkiye'nin sevinci, kederleri de aynı şekilde. İnşallah Karabağ Üniversitesi adıyla bir Azerbaycan üniversitesi ile de ortak toplantı yapmak nasip olur." temennisiyle başladı.

"İlim orduları olarak üzerimize düşeni yapacağız"

Dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın üniversite yöneticilerine seslenerek Türkiye ve Azerbaycan arasındaki eğitim iş birliklerinin gelişmesinin önemine işaret eden Ünüvar, "Biz burada Ankara Üniversitesi ve Azerbaycanlı üniversiteler olarak birlikte çalışmalarımızı ne kadar artırırsak ülkelerimizi o kadar güçlendiririz. İlim orduları olarak üzerimize düşeni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Rektör Ünüvar, Türkiye ve Azerbaycan'ın kültür yakınlaşmasını güçlendirmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"(Uzaktan eğitim)Siyasal ve iktisat dersleri ile başlayalım"

"Öğretim üyelerinin gidip gelmesi faydalı olacaktır. Ortak geçmişimizi içselleştirmeliyiz. Azerbaycanlı öğrencilerin Ankara Üniversitesindeki dersleri uzaktan takip etmesine olanak sağlayalım. Bunu uyumlaştıralım. Öncelikle siyasal ve iktisat dersleri ile hemen başlayalım. Aynı zamanda erişime açık olan dijital kütüphanemiz ve açık ders malzemelerimiz için de Azerbaycanlı kardeşlerimizde farkındalık oluşturalım. Azerbaycan'ın uluslararası eğitim arenasında değer kazanmasından gurur duyarız."

Çift diploma konusu ele alındı

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Geray Geraybeyli, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalat Muradov ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayet Veliyev ile yöneticilerin katıldığı toplantıda, çift diploma konusu ele alındı.

Türkiye Türkçesi ile ders anlatma konusu değerlendirildi

Ayrıca Ankara Üniversitesinde görevli öğretim elemanlarının Azerbaycan'daki üniversitelerde Türkiye Türkçesi ile ders anlatmaları konusunun da gündeme geldiği toplantıda, gelecek ay tekrar bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/286082/ankara-universitesinden-azerbaycanli-ogrencilere-uzaktan-egitim-imkani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.