Koronavirüs Bilim Kurulu <br> BBC'yi yalanladı

Ankara Masası
|
16 Haziran 2020, Salı - 17:33
Koronavirüs Bilim Kurulu <br> BBC'yi yalanladı

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Levent Yamanel ve Prof. Dr. Tevfik Özlü, İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin "Koronavirüsün ilacı bulundu" şeklindeki haberini yalanladı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, son dakika koduyla servis ettiği haberinde koronavirüs ilacının bulunduğunu duyurdu. Söz konusu haberde Dexamethasone adlı ilacın, Kovid-19'u ağır şekilde geçiren hastaların tedavisinde düşük dozlu kullanıldığı belirtildi. Haberin kamuoyunda yankı bulması ardından gözlerin çevrildiği Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan ilk açıklama geldi.

Habetürk ekranlarında canlı yayın konuğu olan kurul üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, "Bizim uzun süredir değişik hastalıklarda kullandığımız bir ilaç. Tabii ki kovid için bununla ilgili değişik yayınlar var. Daha çok bilimsel verilerin elde edilmesi ve ona göre kullanılması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Bir başka konuk Prof. Dr. Tevfik Özlü ise "Bu kovid ilacı değil ama eskiden beri kullandığımız bildiğimiz bir ilaç. Olumlu gözlemler de var. Endikasyonu olan hastalarda denenebilir ama her hasta için rutin olarak önerilecek bir ilaç değil." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/28622/koronavirus-bilim-kurulu-bbcyi-yalanladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.