Milli Eğitim Bakanlığından Çamlıdere öğretmen açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara’nın Çamlıdere ilçesine atanan bir öğretmenin görevlendirme süreçleriyle ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve konuyla ilgili gerekli hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.
IHA-20201025AW148895
|
25 Ekim 2020, Pazar - 16:42
Milli Eğitim Bakanlığından Çamlıdere öğretmen açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Ankara ili Çamlıdere ilçesine atanan bir öğretmenimizin görevlendirme süreçleriyle ilgili kamuoyu gündemine yansıyan mesnetsiz iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Öğretmen görevlendirme süreçleri ilgili mevzuat çerçevesinde söz konusu eğitim kurumunun ihtiyaç durumu göz önünde bulundurularak planlanmakta olup, Çamlıdere ilçemizdeki öğretmenlerimizin görevlendirme başvuruları da bu koşullar doğrultusunda değerlendirilerek gerçekleştirilmiştir. Öğretmenlerimizin ‘sınav, eş durumu ve sağlık mazereti’ gibi nedenlerle görev yeri değiştirme talepleri yasal hükümlerce güvence altına alınmış haklarıdır. Öğretmenlerimize ve bakanımıza yöneltilen mesnetsiz iddialarla ilgili gerekli hukuki süreçler başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Bir ilkokuldaki 8 öğretmenden 4'ünün ilçe dışına gittiği iddiası

Hürriyet Ankara'dan Murat Yılmaz'ın haberine göre, Çamlıdere Merkez Atatürk İlkokulu'nda 8 öğretmenden 4'ünün çeşitli nedenlerle ilçe dışına gittiğini belirten Belediye Başkanı Hazım Caner Can, bu duruma sert tepki göstermişti.

Çamlıdere Belediye Başkanı Can sert tepki göstermişti

Hazım Caner Can, "Bu öğretmenler gelene kadar kapı kapı gezeceğim. Çamlıdere sahipsiz değil. Keyfi bir şey istemiyoruz eğitim-öğretim için öğretmen istiyoruz" diye konuşmuştu.

"Eğitim öğretimde torpil olmaz"

Hazım Caner Can şu sözlerle tepki göstermişti: "Eylüle kadar tam olan öğretmen kadrosu 15 günde yüzde 50 azaltıldı. 8 öğretmenden 2 tanesi başka okullara müdür yardımcısı olarak, bir tanesi kadrosu burada Mamak'a görevlendirmeyle, bir tanesi de Güneydoğu'ya eş durumundan gitmiş. Çocuklar ilkokula başlayacak ama öğretmen yok. Mamak'a giden öğretmen eylül ayında göreve başlamış, bir tek gün burada görevi yok. Sorduk 'Emir yüksekten geldi' diyorlar. Halktan yüksek kimse yoktur. Eğitim öğretimde torpil olmaz."


http://www.ankaramasasi.com/haber/286756/milli-egitim-bakanligindan-camlidere-ogretmen-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.