Protestolar başladı, Belarus sokakları yeniden karıştı

Belarus’ta muhalefet lideri Svetlana Tikhanovskaya’nın Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’ya istifa etmesi için verdiği sürenin dolması ile binlerce kişi yeniden sokaklara döküldü.
IHA-20201025AW149009
|
25 Ekim 2020, Pazar - 21:47
Protestolar başladı, Belarus sokakları yeniden karıştı

Belarus’ta 9 Ağustos’ta gerçekleştirilen Devlet Başkanlığı seçimlerinin ardından patlak veren hükümet karşıtı protestolar 11. haftasında devam ediyor. 

Muhalefet lideri Svetlana Tikhanovskaya’nın Ekim ayı başlarında sığındığı Litvanya’dan bir mesaj yayınlayarak, Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’ya 25 Ekim tarihine kadar istifa etmesi için süre vermişti. 

Tikhanovskaya, Lukaşenko’yu görevden ayrılmaması takdirde ülkede genel grev yapılacağını ve protestoların artacağı konusunda uyarmıştı.

Göstericiler, Lukaşenko’yu istifaya çağırdı

Sürenin dolması ile binlerce kişi yeniden sokaklara dökülürken göstericiler, Lukaşenko’yu istifaya çağırdı.

Protestocular, Orlovskaya Caddesi’nde bir araya gelerek, yerel saatle 14.00’de Devlet Başkanlığı Sarayı’na doğru yürüyüşe başladı. 

Polis olağanüstü önlemler aldı

Polis, yürüyüşe ilk etapta müdahale etmedi. Başkanlık Konutu 10 ağır zırhlı araç, çok sayıda asker ve polisle koruma altına alındı. Konuta çıkan birçok cadde ve 12 metro istasyonu da kapatıldı. Akşam saatlerine doğru kalabalığın sayısı artarken, maskeli kolluk kuvvetleri birçok gazeteci ve protestocuyu gözaltına almaya başladı.

128 gösterici gözaltında

Gözaltı sayısının 128’e ulaştığını açıklayan Belarus Viasna İnsan Hakları Merkezi, biber gazı ve ses bombası kullanan polisin sert müdahalesi sebebiyle hastanelerde çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/287052/protestolar-basladi-belarus-sokaklari-yeniden-karisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.