Roma'da sokağa çıkma yasağına karşı protesto

İtalya’da koronavirüs (Covid-19) nedeniyle bazı bölgelerde yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağının ardından Napoli’de başlayan protestolar başkent Roma’ya sıçradı.
IHA-20201026AW149441
|
26 Ekim 2020, Pazartesi - 13:22
Roma'da sokağa çıkma yasağına karşı protesto

İtalya'nın başkenti Roma'da, koronavirüs salgınında vaka sayısının artmasının ardından ilan edilen sokağa çıkma yasakları protesto edildi. Piazza del Popolo Meydanı’nda, aşırı sağ gruplara üye yaklaşık 200 kişinin katıldığı protestoda,
göstericiler polis ile çatıştı.

Polise sis bombası attılar

Polise havai fişek, sis bombaları ve taşlarla saldıran göstericiler, çevrede bulunan dükkanlara ve araçlara da zarar verdi. Başkent Roma’da 7 protestocu gözaltına alınırken 2 polis de yaralandı.

"Virüsün bir dakikada yok olmasını kabul etmiyoruz"

Aşırı sağcı parti Forza Nuova’nın Lideri Giuliano Castellino, “Virüsün, gece yarısından yaklaşık bir dakika önce var olduğunu, ancak bir dakika sonra ise yok olduğunu kabul etmeyi reddediyoruz” ifadelerini kullanarak uygulanan kısıtlamalara karşı tepkisini dile getirdi.

Açıklanan son verilere göre, koronavirüs ile mücadele sürecinde İtalya’da şu ana kadar, toplam 525 bin 782 pozitif vaka kayda geçerken, 37 bin 338 kişi ise hayatını kaybetti.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/288012/romada-sokaga-cikma-yasagina-karsi-protesto
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.