Başkentte korona virüsün gölgesinde hafta sonu

Hafta sonu başkentin tabiat parkları vatandaşlarla doldu taştı. Denetim ekipleri parklara akın eden vatandaşları hijyen, maske takma ve sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyardı.
Büşra Bayrak
|
26 Ekim 2020, Pazartesi - 14:22
 Başkentte korona virüsün gölgesinde hafta sonu

Ankara’da ailesiyle, arkadaşları, eşleri dostlarıyla güzel bir hafta sonu tatili geçirmek isteyen Ankaralılar soluğu Gölbaşı Mogan Gölü’nde aldı. Mavi ile yeşilin buluştuğu Gölbaşı’nda yoğun kalabalıkların oluşması üzerine denetim ekipleri de tedbirlerini artırdı.

Ekipler söz konusu tabiat parklarında çeşitli denetimlerde bulundu. Ekiplerce, ziyaretçilere hijyen, maske takma ve sosyal mesafeyi korumaları konusunda gün boyu bilgilendirmeler yapıldı.

 Sonbaharın tadını çıkardılar

Havaların sıcak gitmesi nedeniyle hafta sonunu doğayla iç içe geçirmek isteyen başkentliler; Göksu, Altınpark, Mogan Park, Atatürk Sahil Parkı ve Mavi Göl gibi kent merkezinde yer alan yeşil alanlara koştu.

Korona virüs yasakları nedeniyle bu yıl açık havada nadiren dinlenme fırsatı bulan başkentliler, kontrollü sosyal hayat kuralları kapsamında sonbaharın keyfini açık alanlarda çıkardı.

Kimi vatandaşlar göl kenarında balık tutarken, kimisi ailesiyle sosyal mesafeyi koruyarak kendi oluşturdukları alanlarda piknik yaptı. Temizlik ekiplerinin sürekli dezenfekte ettiği parklardan çocukların sesleri yükselirken, bazı vatandaşlar ise güneşli havada uzun yürüyüşler yaparak bisiklet sürdü. Gölde bulunan karabatakları çocukları ile besleyen başkentliler, Göktürk teknesiyle de gezintiye çıkarak hafta sonunu değerlendirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/288152/baskentte-korona-virusun-golgesinde-hafta-sonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.