Ermenistan’ın roket fırlattığı köy görüntülendi

Ermenistan ordusunun ateşkesi ihlal ederek roket fırlattığı Terter bölgesinin Gazyan köyünde çok sayıda ev hasar aldı.
IHA-20201026AW149664
|
26 Ekim 2020, Pazartesi - 16:02
Ermenistan’ın roket fırlattığı köy görüntülendi

Ermenistan ordusu üçüncü kez varılan ateşkesi yine ihlal etti. Ordu tarafından sabah saatlerinde atılan roket Terter bölgesinin Gazyan köyüne düştü. Çok sayıda ev yerle bir olurken, saldırı anında vatandaşların sığınaklarda bulunması olası bir faciayı önledi. Roketin düştüğü bölge İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından görüntülendi.

"Günde 100 mermi düşüyor"

Ermenistan’ın ateşkesi ihlal ederek sabah saatlerinde saldırı düzenlediğini belirten Müşfig Ahundov, "Sabah saatlerinde ateşkes ilan edildi. Biz de kendi işlerimiz ile meşguldük. Biraz vakit geçtikten sonra mermiler düşmeye başladı. Kaçarak sığınağa sığındık. Bulunduğumuz bölgede komşularımızın ve bizim evlerimize roket düştü. Yaklaşık bir aydır her gün mermi düşüyor. Bazı günler 100 ile 150 mermi düşüyor. En az bugün 5 mermi düştü. Birçok ev ve bahçeler hasar aldı" diye konuştu.

"Azerbaycan artık eskisi gibi değil"

Müşfig Ahundov, “Ermenilerin amacı kargaşa çıkarmak ve bizim buralardan kaçmamızı istiyorlar. Azerbaycan artık eskisi gibi değil. Hiç kimse evini yurdunu bırakarak kaçmıyor. Bugün bizim güçlü ve ihtişamlı ordumuz var. Başında Başkumandanımız var bizim için mücadele ediyorlar. Dünyanın birçok ülkesi Ermenistan’a yardım ediyor, bunu biz Azerbaycanlılar biliyoruz. Ermenistan’a yardım eden İslam ülkeleri de var. Azerbaycan bunlarla mücadele ediyor. Ordumuza inanıyoruz, güveniyoruz. Hak bizim tarafımızdadır” ifadelerini kullandı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/288354/ermenistanin-roket-firlattigi-koy-goruntulendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.