Beslemediği karga gözünü oydu

Kendisiyle yemeğini paylaşmayan Avustralyalı James Glindemann'a saksağan saldırdı. Korneası delinen Glindemann’in sol gözü ciddi hasar gördü.
Zeliha Demirci
|
26 Ekim 2020, Pazartesi - 19:41
Beslemediği karga gözünü oydu

Avustralya’da  James Glindemann isimli bir adam, dışarıda öğle yemeği yediği sırada yanına gelen bir saksağanla yemeğini paylaşmayı reddedince kuşun  saldırısına uğradı.

Saldırı anında gözlerinden ciddi şekilde yaralanan 68 yaşındaki James Glindemann, olayın meydana geldiği günü anlattı. ABC News’e konuşan Glindemann, “Bir bankta oturuyordum. Yanıma bir saksağan geldi ve onunla konuşmaya başladım çünkü onları seviyorum. Beni seyretmeye başladı ona yiyecek vermedim ve bu yüzden saldırdı. Önce sol gözüme saldırdı ve yere indi. Ama yemeğimi yere düşürmedim. O yüzden bu kez de sağ gözüme saldırdı.” ifadelerini kullandı.

Birkaç saniye süren saksağan saldırısında ciddi bir yaralanma yaşayan yaşlı adam, “Yüzümden damlayan kan gözlerimi kapladı. Zar zor görebiliyordum ama arabamı bulmayı ve acil servisi aramayı başardım.” şeklinde konuştu. Glindemann, önce yerel bir hastaneye, oradan da Melbourne’daki özel bir göz hastanesine götürüldü. Saksağan gözün en dış tabakası olan korneayı deldiği için ciddi hasar sol göz küresi için 2 saatlik bir operasyon geçirdi.

Royal Victorian Göz ve Kulak Hastanesi’nden Dr. Thomas Campbell, her yıl kuş saldırısı nedeniyle 60 hastayı tedavi ettiğini belirtti. Campbell, kargagiller familyasından saksağanlar için şu açıklamalarda bulundu: “Saksağanlar, bizimle birlikte yaşamak için ellerinden gelenin en iyisini yapan güzel kuşlardır. Ama ne yazık ki bazen onlarla etkileşime giriyoruz ve bunun sonucunda zarar görüyoruz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/288720/beslemedigi-karga-gozunu-oydu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.