Abdullah Ağar saldırının amacını anlattı

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, saldırı girişiminin amacının Türkiye'yi baskı altına almak için bir mesaj olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
27 Ekim 2020, Salı - 00:05
Abdullah Ağar saldırının amacını anlattı
Hatay Payas'ta uygulama noktasına saldırmak isteyen teröristler fark edilince İskenderun'a doğru kaçtı. Polislerin takibi sonrası köşeye sıkıştırılan teröristlerden biri kendini patlattı, diğeri takip sonucu etkisiz hale getirildi.

Saldırı girişiminin ardından açıklamalarda bulunan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, saldırının amacını Türkiye baskı altına olmak olduğunu söyledi.

Ağar,büyük devletlerin maşalarını kullandığını belirtirken şunları söyledi;


"Mesajlar verme ihtiyacı duyabilirler"

Gerek Amerika Birleşik Devletleri'yle gerekse kıta Avrupası'yla Türkiye'nin şu an yaşamış olduğu çok büyük bir gerilim var. Şimdi bu gerilimle de bağlantılı olmak üzere ilgili ülkeler ateşi kendi elileriyle tutmayarak bu terör örgütleri üzerinden, doğrusal ve asimetrik mesajlar verme ihtiyacı duyabilirler. Şimdi bunların çeşitli dozajları var. Biz geçmiş yıllarda 2015-2016 yıllarında Cumhuriyet tarihinin en büyük isyan eylemleri meskun mahal çatışmalarının öncesinde ve sonrasında böyle terör eylemleriyle çok karşı karşıya kaldık. 



"Eylemlerle karşı karşıya kalabiliriz"

Yani bunların hepsinde bizim istediğimiz gibi davranmazsanız, bize itiat etmezseniz, bizimle eş güdüm hareket etmezseniz, bu tür eylemlerle sarsılırsınız mesajından başlayıp, Türkiye'yi baskılayıp, kontrol altına alma seviyesi taşıyan eylemlerle karşı karşıya kalabiliriz. 


"Eylemlerin bir doğrusallığı var"

Bildiğimiz bir gerçek var, gerek PKK/YPG üzerinden karşı karşıya kaldığımız, gerek yasa dışı sol örgütler üzerinden karşı karşıya kaldığımız, gerekse FETÖ üzerinden karşı karşıya kaldığımız eylemlerin kendilerini destekleyen üzerinden bir doğrusallığı var. Şimdi güden amacına hizmet eden terör eylemleriyle karşı karşıya Türkiye.


"Hepsinin temel bir eğilimi var"

Nokta atışını yapmak biraz zor. Ama hepsinin temel bir eğilimi var, Türkiye'yi baskı altına almak. Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak, insanlarımızın ve karar vericilerimizin zihnine sızıp etki altına almak.
http://www.ankaramasasi.com/haber/288983/abdullah-agar-saldirinin-amacini-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.