ABD'de Netflix hakkında soruşturma

Teksas Bölge Savcısı Lucas Babin'in, Cuties (Minnoşlar) filmini yayınlayan Netflix hakkında soruşturma başlattığı belirtildi.
Ankara Masası
|
27 Ekim 2020, Salı - 09:01
ABD'de Netflix hakkında soruşturma
Netflix, geçtiğimiz haftalarda RTÜK'ten gelen "potansiyel çocuk istismarı" uyarısı ardından Cuties (Minnoşlar) filmini Türkiye'deki katalogdan çıkarmıştı. Söz konusu filmin ABD'de de tepkilere neden olduğu ortaya çıktı.

Milliyet gazetesi yazarlarından Ali Eyüboğlu, filmin ABD'de yayınlanmasından sonra sosyal medyada #CancelNetflix (Netflix’i iptal et) hashtag'i ile çok sayıda paylaşım yapıldığını belirtti.  Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler ile milletvekillerinin harekete geçtiğini aktaran Milliye yazarı, filmin kaldırılmasının istendiğini vurguladı.
Eyüboğlu, şu şekilde devam etti:

*** Teksas Bölge Savcısı Lucas Babin, ‘edebi, sanatsal, politik veya bilimsel değeri olmayan, 18 yaşından küçük bir çocuğun cinsel organlarını açıkça teşhir eden’ orijinal adı ‘Mignonnes’ olan ‘Cuties’ filmini yayınlayan Netflix hakkında soruşturma başlattı.


*** 2020 Sundance Film Festivali’nde Maimouna Doucoure’a ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü kazandıran film yüzünden Netflix, ciddi abone kaybetti. USA Today’deki habere göre bu tespiti yapanlar, abonelik analiz şirketleri Antenna ve YipitData.

*** Mevzu ‘çocuk istismarı’ysa bu Türkiye’de de, ABD’de de toplum için ‘kırmızı çizgi’. Demek ki RTÜK, ‘Cuties’ konusunda doğru bir iş yaptı.

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız


http://www.ankaramasasi.com/haber/289355/abdde-netflix-hakkinda-sorusturma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.