Bahçeli: "CHP, HDP ve İYİ Parti millete bir gelecek vaat edemeyecek"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin prangalarını kırıp kronik sorunlarına neşter vurduğunu belirterek, "Cumhur ile cumhuriyet ayrılmamak üzere kucaklaşmıştır." dedi.
Büşra Bayrak
|
27 Ekim 2020, Salı - 11:29
Bahçeli: "CHP, HDP ve İYİ Parti millete bir gelecek vaat edemeyecek"

MHP Lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında, Cumhuriyet’in 97. Yılını kutladı.

Bahçeli konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde geçmiş ile gelecek ülke ile ülkü, tarih ile coğrafya, akıl ile duygu, duruş ile yükselişin birleştiğini, bütünleştiğini ve kenetlendiğini vurguladı. 

"Devlete hakim olan güç ve yetki karmaşası sonlanmıştır." diyen Bahçeli şöyle devam etti:

" Başkalarının ağzına bakan değil baktıran, onun bunun kirli senaryolarına boyun eğen değil gerekirse boyun eğdiren yeri gelirse kafa tutan bir kudret sivrilmiş bir kuvvet serpilmiştir. Yönetim sistemimizdeki reform Türkiye’nin önünü açmıştır. Cumhuriyet’in 100. Yılına giden süreçte sistemsel aksaklıklar telafi edilmiştir. Türk milletinin karakteri ve tarihi müktesabatına en uygun idare şekli olan Cumhuriyet en az bu kadar milletimizin ruh kökünü yansıta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile iyice güçlenmiş ve sağlıklı bir bünyeye kavuşmuştur. Türkiye Cumhuriyetinin daha mesut daha muzaffer daha müreffeh olmasının önünde hiçbir pürüz kalmamıştır."

Devlet Bahçeli, öncelikli stratejik hedeflerini Cumhur İttifakının devam etmesiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bütün kurum ve kurallarıyla oturması, devlet ve toplum hayatına kök salması olarak tanımladı. 

Bahçeli şunları söyledi: 

"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem amaçlayanların ne hallere düştükleri nasıl bir tenakuz ve tutarsızlığın içine yuvarlandıkları ortadadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine abuk sabuk eleştiri getirenlerin iddiaları çürük, ithamları güdük, isnatları düşüktür. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dönüş emeli taşıyanlar önce kendilerine çeki düzen vermeli, alev alan çatılarını söndürmenin derdiyle dertlenmelidir."

"Devlete hakim olan güç ve yetki kargaşası sona ermiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Parlamenter Sistemle mündeviç kriz damarını kesip atmıştır. Hastalık tedavi edilmiştir. Bu damara bağlanan, bununla birlikte eski alışkanlıklardan kurtulamayanların hala birbirlerine nasıl tuzak kurdukları nasıl taarruz ettikleri malumdur. Tüm çıplaklığıyla bilinmektedir." 

"Krizseverlerin kavga ve kutuplaşmadan beslenenlerin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem arayışları doğal ve normaldir. Çünkü bu tip siyaset anlayışlarını gıdası cepheleşmedir kaldı ki Cumhur İttifakı karşısında tutunma ihtimalleri olmadığı gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uyum sağlamaları da eşyanın tabiatına aykırıdır."

Devlet Bahçeli, Türk milletinin kimin kime hangi yalan ve ayak oyunlarını oynadığını açıkça gördüğünü, sandık vaktinde değerlendirmek üzere notlarını aldığını vurguladı. 

Konuşmasında muhalefete de sert sözlerle yüklenen Bahçeli şunları kaydetti: 

"Zillete düşenler birbirlerini yemeleri birbirlerini kötüleyip ulu orta zarar vermeleri bir siyaset değil kaotik ve hazin bir çarpıklığın özetidir. Milletimizin istediği kaos ve kriz değil refah huzur, sükûnet, zenginleşme, gelişme, büyüme, birlik ve beraberliktir. Kulislerin ve hiziplerin partisi olan CHP terörün yedeği ve teröristlerin siyasi yeleği olan ne HDP ne de karanlık bir projeden mütevellit olan İYİ Parti aziz Türk milletine bir gelecek vaat edemeyecektir. Etseler bile bunun sonu üzerine çiçeklerle tuzaklanmış uçuruma açılacaktır. Bunların ahı gitmiş vahı kalmıştır. Bunları ayakta tutan mecalleri bile tükenmiştir. Cumhur İttifakı vatan ve millet sevdasıyla yedi düvele direnmektedir.Zillet siyaseti ise vurgun yemiş  konusu melanet ve rezalet olan bu masalın sonuna karmaşık ihtilaflarla gelinmiştir." 

"Gerekirse Türkiye Komünist Partisine bile geçeriz diyen siyaset fukaralarının aslında kimlerle vakit geçirdiği, kimlerin değirmenine su taşıdığı kimlerin icazetine mahkum olduğu bizim tarafımızdan çok nettir. Ne TKP Ha HDP ha TKP ha CHP sorarım sizlere bunlar arasında ne fark vardır. Dümen aynı sadece tek fark dümenciler farklıdır. Gövde aynı yalnızca görev paylaşımı farklıdır. Türkiye’yi sokakta teslim almaya niyetlenen ait olduğu terör örgütüyle birlikte iç isyana kalkışan terörist Demirtaş’ı aynı üslupla öven bunlar değil midir? Birbirlerinin gönlünü kahvaltı jestleriyle almak için kuyruğa giren, birlikte Anayasa yazmaya hazırlanan birbirlerine gülücükler saçan bunlar değil midir? HDP’yi MHP’ye tercih edecek kadar zıvanadan çıkan bu yüreksizler bu kimliksizler değil midir?"

http://www.ankaramasasi.com/haber/290067/bahceli-chp-hdp-ve-iyi-parti-millete-bir-gelecek-vaat-edemeyecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.