Kılıçdaroğlu'ndan, İstanbul Valisi'ne "İmamoğlu'nu neden çağırmadın" eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisinin salgınla mücadele toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanını çağırmadığını belireterek, "Bu doğru değil ahlaki de değil." dedi.
Büşra Bayrak
|
27 Ekim 2020, Salı - 13:42
Kılıçdaroğlu'ndan, İstanbul Valisi'ne "İmamoğlu'nu neden çağırmadın" eleştirisi

Kılıçdaroğlu, Partisinin TBMM Grup toplantısında, İstanbul Valisini eleştirdi. 

"Vali toplantı yapıyor salgın dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı davet edilmiyor. Doğru değil ahlaki de değil." değil diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi.

" Sayın valiye hatırlatmak isterim. Sen arabanda Türk bayrağı kullanan bir kişisin. Bindiğin zaman arabana önünde Türk bayrağı dalgalanıyor. Yani Sen hem hükümetin hem devletin temsilcisisin. 3 kişi biliyorsunuz arabasında Türk bayrağı kullanabilir. Cumhurbaşkanı, Vali, büyükelçi. Başka kimse kullanamaz. Sen bu bayrağı kullanıyorsan bayrağın gereğini yerine getirmek zorundasın. Böyle bir toplantı yapıldığında da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını davet etmek zorundasın. O aynı zaman da senin de Büyükşehir Belediye Başkanındır. Oy verirsin veya vermezsin. Demokrasiye inanacaksın.  demokrasinin gereğini yapacaksın her şeyden çok daha önemlisi ahlakın gereğini yapacaksın. Ha diyorsan ki ben arabamda Türk bayrağı taşırım ama talimatı Saraydan alıyorum, ben Sarayın valisiyim o zaman Türk bayrağını değil AK Partinin bayrağını takacaksın hiç kimse buna demez ya niye bu bayrağı taktın diye. Çünkü hepimiz biliriz ki bu vali devletin valisi değil. Ama ben valileri devletin valisi olarak görmek istiyorum. Her görüşten insanın sorunlarını dinleyen bir kişi olarak görmek istiyorum."

“Çok acil düzenlendi o yüzden çağıramadık” gerekçesini reddettiklerini belirten Kılıçdaroğlu “Herkesi topluyor acil değil. Valiler gerekçe uydurmaz” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanının İstanbulluların oyu ile seçilerek göreve geldiğini belirterek, "Başarıyı, demokrasiyi sindiremiyorlar" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, grip aşısı konusunda da eleştiriler getirdi.

Nüfusu 83 milyon olan Türkiye'nin sadece 1,5 milyon doz aşı aldığına işaret eden Kılıçdaroğlu, Almanya'nın 25, İngiltere'nin 30 milyon doz aşı aldığının altını çizdi.

Kılıçdaroğlu, "Bizim insanımız değersiz mi, ölüme mahkum mu?" diye sordu.

"Aşıyı torpili bulan yaptıracak olan garibana olacak, diğerleri ne olacak?" sorusunu da yönelten Kılıçdaroğlu, Eczacılar Birliğinin 11 Eylül'de Hollandalı bir firmadan  1,5 milyon doz aşı almak üzere Sağlık Bakanlığına dilekçe vermesine rağmen oyalandığını ve 1 ay sonra aşıları Hollanda'nın aldığını anlattı.

Kılıçdaroğlu, "Hani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde her şey hızlı yürüyecekti? Tam tersine işler düğümlendi." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/290459/kilicdaroglundan-istanbul-valisine-imamoglunu-neden-cagirmadin-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.