Kanada'nın ambargo kararı sonrası Bayraktar'dan SİHA mesajı

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar sosyal medyadan Kanada'ya cevap verdi. ''Dünyaya ihraç ettiğimiz en ileri teknoloji SİHA'lara sahibiz.Hedef kalan yüzde 7'' dedi.
Ankara Masası
|
27 Ekim 2020, Salı - 14:05
Kanada'nın ambargo kararı sonrası Bayraktar'dan SİHA mesajı
Baykar tarafından üretilen TB2 Bayraktar SİHA'larının Azerbaycan tarafından Karabağ'daki işgalci Ermeni güçlerine karşı kullanılmasının ardından motor ve kamera sistemleri için Kanadalı şirketten ambargo geldi.

Kanada merkezli Bombardier Recreational Products şirketi, Dağlık Karabağ'da Türk yapımı insansız hava araçlarında kendi motorlarının kullanıldığı iddialarının ardından ''Motorları amaçları dışında kullanan ülkelere sevkiyatı askıya aldık'' açıklaması yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile telefonda görüşerek tepkisini dile getirdi.

Fason üretim yapan Avusturyalı Rotax şirketi de Kanadalı üreticinin kararına paralel olarak Türkiye'ye satışları durdurdu.




''Durmak yok!''

Bu ambargolar sonrası, Türkiye'de İHA ve SİHA yapımındaki öncü rolüyle bilinen Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan açıklama geldi. 

Bayraktar, "Sadece 10 yıl önce ABD Senatosu Predator SİHA'yı parasıyla bile vermedi.
Bugün %93 yerlilik ve hiçbir kritik parçada bağımlı olmaksızın dünyaya ihraç ettiğimiz en ileri teknoloji SİHA'lara sahibiz.
Şimdi hedef kalan %7... Durmak yok!" ifadelerini kullandı. 





http://www.ankaramasasi.com/haber/290679/kanadanin-ambargo-karari-sonrasi-bayraktardan-siha-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.