Etimesgut Belediyesi’nden Cumhuriyet’in 97.yılına özel sempozyum

Etimesgut Belediyesi, Cumhuriyet'in 97. yıldönümünde Türk kültür ve sanatına önemli bir katkı sağlayacak örnek bir çalışmaya imza atıyor.
Büşra Bayrak
|
27 Ekim 2020, Salı - 17:20
Etimesgut Belediyesi’nden Cumhuriyet’in 97.yılına özel sempozyum

Etimesgut Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türk kültür ve sanatının incelenmesi konusunu ele alan "Uluslararası Türk Kültür ve Sanatı Sempozyumu” düzenlenecek.

Pandemi tedbirleri alınarak gerçekleştirilecek sempozyumda festivalden, Türk örf ve adetlerine, Türk gastronomisinden, el sanatlarına 21 konu başlığında Türk kültürü ve sanatı tüm yönleriyle incelenecek. Sempozyumda farklı üniversitelerden 230 akademisyeninin Türk kültür ve sanatıyla ilgili hazırladığı 190 bildiri sunulacak.

Sempozyum iki gün sürecek

Onur kurulunu 15 üniversite rektörünün oluşturduğu sempozyum, Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'nde 29-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 29 Ekim Perşembe günü saat 10.00'da sempozyumun açılışı yapılacak. 2 gün sürecek sempozyumun. 1. gün açılışın ardından 3 ayrı oturum gerçekleştirilecek, 2. gün ise 4 oturumda bildiriler sunulacak.

Türk Kültür ve sanatına büyük katkı sağlayacak”

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ülkemizden ve 5 farklı ülkeden akademisyenlerin katılımıyla yapılacak sempozyumun Türk Kültür ve sanatına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Pandemi nedeniyle bu yıl ertelemek zorunda kaldıkları Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'nin de sempozyumda tüm yönleriyle bilimsel olarak inceleneceğini belirten Demirel şunları kaydetti:

 "Çok değerli akademisyenlerimizin sunacakları bildirilerle kültür ve sanatımızı daha yakından tanıma imkanı bulacağız. Türk kültür ve sanatı tüm yönleriyle bilimsel olarak incelenecek, araştırılacak ve alan çalışmaları bu sempozyum ile ortaya konulacak. Gelecek nesillerin öz değerlerimizi tanıması ve yaşaması adına önemli bir misyon üstlendiğini düşündüğümüz festivalimiz de akademisyenlerimiz tarafından detaylı bir şekilde irdelenecek. Sempozyuma katılım sağlayacak tüm bilim adamlarımıza teşekkür ediyorum".

http://www.ankaramasasi.com/haber/291105/etimesgut-belediyesinden-cumhuriyetin-97yilina-ozel-sempozyum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.