ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Cantürk'e FETÖ'den hapis cezası

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Nazmi Mete Cantürk, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yardım" suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
aa:text:20201027:22779479
|
27 Ekim 2020, Salı - 18:03
ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Cantürk'e FETÖ'den hapis cezası

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Nazmi Mete Cantürk, eşi Sevim Cantürk ve kızı Kevser İrem Cantürk ile avukatları katıldı.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier ve konsolosluk çalışanları da duruşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Duruşmada son savunması alınan Nazmi Mete Cantürk, suç işlemediğini, sadece görevini yaptığını ifade ederek, "Bu suçu işlemediğim ortaya çıktı. Bu zamana kadar olan soruşturmalarda dava açılmadı. 17 ay ev hapsinde kalmak beni derinden yaraladı." dedi.

Makam koruma, mekan koruma ve güvenlik soruşturmaları yaptığı bilgisini veren Cantürk, görevi gereği görüştüğü kişilerin makamda bulunan kamu görevlileri olduğunu ve bu kişilerin suça karışıp karışmadığını bilemeyeceğini aktardı.

Beraatini istedi

Cantürk, Metin Topuz ile samimiyetinin olmadığını ve bu kişinin beyanına göre suç işlediğinin kabul edildiğini savundu.

FETÖ'nün hiçbir toplantı ve etkinliğine katılmadığını da kaydeden Cantürk, "Ben ve ailem bu dava yüzünden mağdur olduk. Doktor kızım benimle aynı soyismi taşıdığı için bu dosyaya dahil edildi. Bu sebeple açığa alındı. Hiçbir baba benim yerimde olmak istemez. Beraatimi istiyorum." şeklinde konuştu.

Nazmi Mete Cantürk savunmasının sonunda gözyaşı döktü.

Duruşmada savunması sorulan diğer sanıklar Sevim Cantürk ve Kevser İrem Cantürk de suçsuz olduklarını öne sürerek, beraatlerini talep etti.

Nazmi Cantürk'e hapis cezası

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Nazmi Mete Cantürk'ün, "FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.





Eşi ve çocuğu beraat etti





Heyet, diğer sanıklar Sevim Cantürk ve Kevser İrem Cantürk'in ise delil yetersizliğinden beraatine hükmetti.

Beraatine hükmettiği Sevim ve Kevser İrem Cantürk'ün adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını da kararlaştıran heyet, hapis cezası verdiği sanık Nazmi Mete Cantürk hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının ise devamını hükme bağladı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/291509/abdnin-istanbul-baskonsoloslugu-gorevlisi-canturke-fetoden-hapis-cezasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.