Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'de yeni harekat sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de terör örgütlerine yönelik her an yeni bir harekat başlatılabileceğinin sinyalini verdi.
Büşra Bayrak
|
28 Ekim 2020, Çarşamba - 13:37
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'de yeni harekat sinyali

AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya'nın İdlib bölgesindeki Suriye Milli Ordusu güçlerine saldırısı bölgede kalıcı barış ve huzurun istenmediğine işarettir. ABD'nin Suriye'nin Irak sınırı boyunca oluşturmaya çalıştığı yapının yeni çatışmaların, trajedilerin habercisi olduğu da açıktır." dedi.

"Her an harekete geçebiliriz" uyarısı

Erdoğan, Türkiye’nin sınırlarında verdiği terörle mücadeleye dikkat çekerek,"Bu teröristler belirlediğimiz hattın dışına çıkarılmazsa ihtiyaç duyduğumuz her an harekete geçmek için meşru sebebe sahip olduğumuzu tekrar tekrarlıyorum." sözleriyle kararlılığını ortaya koydu.

Hatay'daki terörist saldırı girişimi

Hatay'daki terörist saldırıya işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük bir felaketin önüne geçildiğini vurguladı. 

DEAŞ'la gerçek anlamda sadece Türkiye'nin mücadele ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'den gelen tehditlerin sürdüğünün altını çizdi.

"Büyük bir felaketin önüne geçilmiştir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Hatay'a ve İskenderun'a geçmiş olsun dileklerimi tekrarlamak istiyorum. Ülkemize giren iki teröristin kısa sürede tespiti ve etkisiz hale getirilmesiyle büyük bir felaketin önüne geçilmiştir. Kahraman güvenlik güçlerimizin alınlarından öpüyorum. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ile İdlib'deki ısrarlı duruşumuzun somut güvenliğe dayandığını kimse inkar edemez. Suriye sınırımız boyunca ülkemize yönelik tehditlerin artarak sürdüğünü görüyoruz. Buralardaki tüm teröristler hattın dışına çıkarılmazsa, harekete geçmek için meşru sebebe sahip olduğumuzu tekrarlıyorum. Suriye'den ülkemize gelen DEAŞ mensuplarının eylem arayışında olduğunu biliyoruz. Suriye'deki varlıklarını DEAŞ'la mücadeleye bağlayanların bahanesi de boştur."

"Türkiye'nin gücü Suriye'yi terör örgütlerinden temizlemeye yeterlidir"

Suriye halkının bölge dışından gelen güçler ile onların güdümündeki terör örgütlerinin savaşının bedelini kanı ve canıyla ödediğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz buna seyirci kalamayız. Sınırlarımızın yanı başında yaşanan her hadisenin sancısını biz de hissediyoruz. Hatay'daki olan bunun son örneğidir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'ye çöreklenen güçler bu orta oyununu kenara bırakmalıdır. Türkiye'nin gücü Suriye'yi tüm terör örgütlerinden temizlemeye yeterlidir. Biliyoruz ki Suriye üzerinde yapılan hesapların ülke halkının yaşadığı zulmü bitirmekle uzaktan yakından ilgisi yoktur." değerlendirmesinde bulundu.



http://www.ankaramasasi.com/haber/294891/cumhurbaskani-erdogandan-suriyede-yeni-harekat-sinyali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.