Bingöl'ü depremin ardından sel vurdu

Ankara Masası
|
18 Haziran 2020, Perşembe - 10:38
Bingöl'ü depremin ardından sel vurdu

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 14 Haziran Pazar günü saat 17.24'te meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki deprem ardından kenti şimdi de sel vurdu. Sağanak yağış sonrası taşan dereler nedeniyle 10 ev ile 30'a yakın ahır, samanlık ve bazı ekili alanlar zarar gördü. Can kaybı olmadığını duyuran Valilik, hasar tespiti ve alan temizlemesi çalışmalarının başlandığını bildirdi.

Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan sağanak yağış sel getirdi. İlçeye bağlı Arakonak beldesinde dolu ve yağmur yağışı sonrası iki dere taşarak Karşıyaka Mahallesi’nde sele neden oldu. Sel sularının getirdiği çamur ve taşlar yolları kapattı. Selle birlikte ilk belirlemelere göre 10 ev, 30'a yakın ahır, samanlık, 1 araç ve bazı ekili alanlar zarar gördü. Kapanan yollar iş makineleri ile yapılan çalışma sonucu kısmen açıldı.

Valilik: "Can kaybı yok"
Bingöl Valiliği yaşanan selle ilgili yaptığı açıklamada can kaybı yaşanmadığnı duyurdu. Açıklamada "İlk belirlemelere göre sel baskınına bağlı herhangi bir can kaybı ve telef olan hayvan olmamıştır. Ekiplerimiz bölgede hasar tespiti ve alan temizleme çalışmalarına ivedilikle başlamıştır" denildi.

"Gerekli tespitler yapıldı"
Belde Belediye Başkanı Mustafa Döner ise 10 konut ile 30'a yakın ahır ve samanlığın zarar gördüğünü ifade etti. Döner, "Bununla beraber vatandaşlarımıza ait tarla, bahçe, bostan ve ağaçlar ciddi anlamda zarar görmüştür. Olayın meydana gelmesinin hemen akabinde yetkili birimlere durumumuz ilettik ve yardım talebinde bulunduk." dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/29502/bingolu-depremin-ardindan-sel-vurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.