Apple, yapay zeka destekli “Vilynx”i satın aldı

Bloomberg’in yayımladığı bilgilere göre Apple, yapay zeka destekli videolara odaklanan çözümler üreten bir girişim olan Vilynx'i satın almak için 50 milyon dolar ödedi.
Ankara Masası
|
28 Ekim 2020, Çarşamba - 14:36
Apple, yapay zeka destekli “Vilynx”i satın aldı

Apple'ın çeşitli servis ve ürünlerini geliştirmek adına pek çok girişimi satın alıyor. En son Ağustos ayında sanal gerçeklik girişimi Spaces'i satın alan Apple, yeni bir satın alma haber ile karşımıza çıktı.

Bugün Bloomberg tarafından paylaşılan bir habere göre Apple, İspanya merkezli Vilynx'i satın aldı. Paylaşılan bilgilere göre Apple, yapay zeka destekli videolara odaklanan çözümler üreten bir girişim olan Vilynx'i 50 milyon dolara satın aldı.

Videoların analiz edilmesine odaklanan Vilynx, sunduğu yazılım ve yapay zeka desteği sayesinde videolarda yer alan görüntü, yazı ve sesi analiz ederek nelerin yer aldığını çözümlüyor ve otomatik olarak kategorize edilebiliyor.

Apple resmi olarak Vilynx girişimini neden satın aldığını açıklamasa da şirketin çeşitli uygulama ve servislerini geliştirmek adına Vilynx'i satın aldığını ortada. Vilynx sayesinde geliştirilebilecek uygulama ve servislerin arasında Siri, arama, fotoğraflar, Apple TV, Apple Music ve Apple News+ geliyor.

Vilynx'in sunduğu kategorilendirme sistemi bu uygulama ve servisleri oldukça kullanışlı hale getirecektir. Vilynx'in 50'ye yakın çalışanı Apple'ın yapay zeka birimine katılacak ve Vilynx'in Barcelona'daki ofisi Apple'ın Avrupa'daki yapay zeka araştırma merkezi olacak.

Kaynak: 

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-10-27/apple-buys-self-learning-ai-video-startup-to-improve-apps

http://www.ankaramasasi.com/haber/295023/apple-yapay-zeka-destekli-vilynxi-satin-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.