Fransa - Türkiye gerilimi

Ankara Masası
|
18 Haziran 2020, Perşembe - 12:00
Fransa - Türkiye gerilimi

Türkiye'nin Libya'daki varlığından rahatsız olan Fransa, şimdi de donanmamızı NATO'ya şikayet etti.

Elysee Sarayı'nın, Ankara'nın Libya'daki hamlelerini "agresif" ve NATO'dan faydalanmakla itham ettiği ifadelerinin ardından, bu kez Fransız Savunma Bakanlığı ortalığı karıştırdı.

NATO'ya şikayet etti

NATO Savunma Bakanları zirvesi öncesi Reuters'a konuşan bir bakanlık yetkilisi, Türk donanmasına ait gemilerin, NATO görevini yürüten Fransız savaş gemilerini taciz ettiğini öne sürdü.

Türkiye’nin son adımları karşısında NATO’nun kafasını kuma gömemeyeceğini söyleyen yetkili, “Birlik içinde karmaşık anlar olabileceğini biliyoruz ama deve kuşu gibi davranıp ortada bir Türkiye sorunu yokmuş gibi yapamayız. Bunu görmeli, konuşmalı ve çözmeliyiz” dedi.

Cevaplarını aldılar

Fransız yetkilinin bu açıklamalarına karşılık Türkiye'den yanıt gecikmedi. Askeri yetkililer "Türk donanmasının NATO misyonu yürüten bir Fransız gemisini taciz ettiği" iddiasının tamamen gerçek dışı olduğunu belirterek, NATO görevindeki Fransız gemisine talebi üzerine Türk donanması tarafından yakıt ikmali dahi yapıldığını bildirdi.

Konunun, NATO askeri makamlarıyla da paylaşıldığını aktaran askeri kaynaklar, 'Taciz edildiği iddia edilen Fransız harp gemisine iddia edilen olay öncesinde tarafımızdan yakıt ikmali yapıldığı da dikkate alınırsa ithamın ne kadar yersiz ve maksatlı olduğu açıktır." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/29577/kafayi-bizimle-bozdular
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.