İstanbul'da kısıtlama olacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da herhangi bir kısıtlamanın olmayacağını belirtirken, seyahat kısıtlamasının da söz konusu olmadığını söyledi.
Ankara Masası
|
28 Ekim 2020, Çarşamba - 20:08
İstanbul'da kısıtlama olacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, vaka sayısında artış görülen İstanbul'da kısıtlama olup olmayacağı sorusuna, böyle bir çalışma olmadığı söyledi.

Koca, Diğer illere geçişi önlemek için uygulanan seyahat kısıtlamasının da söz konusu olmadığını açıkladı.

"Yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 66"

Yoğun bakımdaki doluluk oranlarını da açıklayan Koca şunları söyledi;

Özellikle son dönem bahsettiği şekliyle Türkiye'nin ortalama vaka sayısının yüzde 40'ının İstanbul'da olduğunu söylemiştim. Her geçen gün ağır hasta sayımızın da arttığını her gün verilen bilgilerden biliyoruz. İstanbul'da bildiğiniz gibi sağlık altyapımız çok güçlü. Ciddi bir yatak kapasitemiz söz konusu. Özellikle son dönem 7 bine yakın yatak ilavesi söz konusu oldu. Şu dönemde bu anlamda bir sorun olmadığını söyleyebilirim. İstanbul'da toplam yatak sayımız 48 bine yakın. Yoğun bakım yatak sayımız ise 9 bine yakın. Şu an İstanbul'da servis, yatak doluluk oranımız yüzde 55. Yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 66. Bu erişkin yoğun bakım yatakları için söylediğim. Ventilatörlerde doluluk oranı yüzde 33. 3 bin yoğun bakım yatağının boş olduğunu söyleyebilirim. Özel sektör özellikle bundan sonraki süreçte, Covid'li hastaya ayrı bir birimde bakmak şeklinde yatak kapasitelerinin yüzde 25'ini ayırma şeklinde bir yaklaşımı oldu. Bu vaka sayısının 2 veya 3 katına çıkma durumunda farklı tablolar karşımıza çıkabilir.

"Daha erken saatte çekilecek"

"Özellikle partiler anlamında, gece 12'den sonra bildiğiniz gibi müzikli ortamların yasaklandığını biliyoruz. Bunun daha erken saatlere çekilmesiyle ilgili Bilim Kurulu'nun bir önerisi oldu. İçişleri Bakanlığı'mız bu öneri doğrultusunda bir duyuru yapmış olur

http://www.ankaramasasi.com/haber/296338/istanbulda-kisitlama-olacak-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.