Ekrem İmamoğlu'nun son durumu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse yakalanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun durumunun iyi olduğunu, ateş belirtisinin de bugün görülmediğini söyledi.
Ankara Masası
|
28 Ekim 2020, Çarşamba - 20:13
Ekrem İmamoğlu'nun son durumu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse yakalanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'un sağlık durumuna ilişkin son bilgileri paylaştı.

Bakan Koca, İmamoğlu'nun genel sağlık durumunun iyi olduğunu ifade ederken, ateş bulgusunun da bugün itibarıyla görülmediğini söyledi.

"Bir pandemi toplantısı kurulu değildi"

İmamoğlu'nun İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıya katılmaması eleştirilerine de cevap veren Koca şunlar söyledi;

Öncelikle bu toplantı bir pandemi toplantısı değildi. Bu toplantı bir il hıfzıssıha kurulu toplantısı da değildi. Bu toplantı sağlık teşkilatımızla, ilçe sağlık müdürlerimiz ve başhekimlerimizin katıldığı İstanbul'un durumunu değerlendirmek, hastane kapasitelerini değerlendirmek ve filyasyon durumunu değerlendirme toplantısıydı. Bir pandemi toplantısı kurulu değildi bu. Ayrıca 5 gün, bu bir hafta boyunca İstanbul'da olmam nedeniyle de devamında yerel yöneticiler dahil olmak üzere bir takım toplantıları yapmak üzere de plan yapılmıştı. İstanbul'da ilçe belediye başkanlarıyla görüşüp, büyükşehir belediye başkanıyla görüşmeme gibi bir durum olabilir mi? Pazartesi günü ilçe belediyelerimizle de görüşme yapıldı. Büyükşehir belediye başkanımızın bir rahatsızlığı oldu, buradan tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Genel durumunun, sağlığının iyi olduğunu, ateş bulgusunun bugün itibariyle olmadığını kendileri de ifade etmiş oldular. Ben pandemi döneminin siyasi zemine çekilmesinin siyasilere bir şey kazandıracağına inanmıyorum. Bu arada bütün iletişim kanallarımızın da açık olduğunu, çok rahat görüşüldüğünü de söylemek istiyorum.
http://www.ankaramasasi.com/haber/296345/ekrem-imamoglunun-son-durumu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.