Türkiye'den Fransa'ya tepki

Fransız Charlie Hebdo dergisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ahlaksız karikatürize edilmesinin ardından Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak şiddetle kınandı.
Ankara Masası
|
28 Ekim 2020, Çarşamba - 21:07
Türkiye'den Fransa'ya tepki

Peygambere hakaretler içeren karikatürün ardından dünyanın tepkisini çeken Fransız Charlie Hebdo dergisi, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ahlaksız bir şekilde karikatürize etti.

Türkiye'den ahlaksız karikatüre sesler yükselirken , Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Siyasi ve hukuki adımlar atılsın

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede Fransız Maslahatgüzara, "kişi haklarına ve dini inançlara yapılan bu alçak saldırının, basın ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği, Fransız makamlarının, ifade özgürlüğü sınırlarını aşan bu çizimler konusunda gerekli siyasi ve hukuki adımları atmasının beklendiği" vurgulandı.

Gerekli tedbirleri alın

Fransa'da son günlerde, Türk vatandaşlarını ve Müslümanları hedef alan şiddet eylemlerinin gerçekleştirildiği Maslahatgüzar'a iletilirken, gerekli tedbilerin alınması istendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/296720/turkiyeden-fransaya-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.