Bakan Selçuk'tan telafi eğitimi açıklaması

Ankara Masası
|
18 Haziran 2020, Perşembe - 16:29
Bakan Selçuk'tan telafi eğitimi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 31 Ağustos'ta devlet okullarında başlayacak telafi eğitimlerinin zorunlu olmadığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu. Bakan Selçuk, 31 Ağustos'ta devlet okullarında başlayacak telafi eğitimlerinin zorunlu olmadığını söyledi. Okulların 19 Haziran'a kadar 3 haftalığına açılması durumunda "Emin olun çok daha devasa sorunlarımız olacaktı." değerlendirmesinde bulunan Bakan Selçuk, sözlerinin devamında yaz kitaplarına değindi. Selçuk, hafta başında tanıtılacak kitapların il ve ilçelerdeki okullardan velilere ulaştırılacağını ekledi.

Koronavirüs salgını sürecinde olası yeni dalga ihtimaline değinen Bakan Selçuk, birçok senaryoya karşı hazırlıklı olduklarını ifade ederek tedbir konusunda kararlılık vurgusu yaptı. Selçuk, LGS konusunda alınan tedbirlere ilişkin, "Tüm senaryolara yönelik tedbirleri alıyoruz. Velilerin kaygısını aşan bir kaygıya sahip olmak zorundayız." şeklinde konuştu.

LGS kapsamındaki sınava girecek Kovid-19 tanılı öğrenciler için ayrı binalar oluşturduklarını aktaran Selçuk, bu noktada endişeye edilmemesini istedi. Selçuk, LGS kapsamındaki sınavın açık havada yapılması önerisiyle ilgili, sınav güvenliği riske girerse sınavın tamamının boşa gideceğini, çok fazla risk olduğunu dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/29698/bakan-selcuktan-telafi-egitimi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.