Fransa'da kilise yakınında bıçaklı saldırı: 3 ölü

Fransa'nın Nice kentinde bir kilise yakınında bıçaklı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralının olduğu açıklandı.
Ankara Masası
|
29 Ekim 2020, Perşembe - 12:46
Fransa'da kilise yakınında bıçaklı saldırı: 3 ölü
Fransa'nın güneyindeki sahil kenti Nice'te bıçaklı saldırı düzenlendi. Notre-Dame kilisesinin yakınlarında gerçekleşen saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Yaralananlar hastaneye kaldırıldı. Fransız İçişleri Bakanlığı, bölgedeki polis operasyonunun sürdüğünü açıkladı.

''Terör saldırısı olduğunu düşünüyorum''

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi sosyal medyadan konuya ilişkin bir açıklama yaparak, saldırıyla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını ve olayın bir terör saldırısı olduğuna inandığını söyledi.

Bir kadının kafası kesilmiş olarak bulundu

Fransız aşırı sağcı politikacı Marine Le Pen, parlamento önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu saldırıda bir kadının başının kesilmiş olarak bulunduğunu aktardı.


Polisler, Nice'da ki saldırının nedenin henüz tam olarak anlaşılamadığını ve saldırganın amacını öğrenmeye çalıştıklarını bildirdi.
 

Nice şehrinden sonra Avignon'da saldırı girişimi 

Gelen son dakika haberine göre, Fransa'da Nice şehrinden sonra Avignon'da yeni bir saldırı girişimi daha gerçekleşti.

Yoldan geçenleri bıçakla tehdit eden bir adam polis tarafından vurularak öldürüldü. 

Fransa'da gerilim neden yükseldi ?

Fransa'da 16 Ekim Cuma günü, ortaokul öğretmeni 47 yaşındaki Samuel Paty, Charlie Hebdo mizah dersinde çıkan Hz. Muhammed karikatürlerini öğrencilerine gösterdiği gerekçesiyle, 18 yaşındaki bir Çeçen tarafından kafası kesilerek öldürülmüştü. Ardından, Paty'nin öldürülmesine tepki olarak bazı Fransızlar, Charlie Hebdo karikatürleriyle yürüyüş düzenlemiş ve bu durum ülkedeki Müslümanların tepkisini çekmişti.


http://www.ankaramasasi.com/haber/298494/fransada-kilise-yakininda-bicakli-saldiri-3-olu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.