Patara Antik Kenti’nden Galata Kulesi’ne Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Kültür ve Turizm Bakanlığının restorasyon çalışmaları sonrası yeniden ziyaretçileriyle buluşturduğu Galata Kulesi, Cumhuriyet Bayramı’nda iki farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Zeliha Demirci
|
29 Ekim 2020, Perşembe - 14:31
Patara Antik Kenti’nden Galata Kulesi’ne Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Anadolu’nun eşsiz kültür mirası Patara Antik Kenti’nde Cumhuriyetin 97’nci yılı kutlamaları kapsamında düzenlenecek “29 Ekim Büyük Cumhuriyet Konseri” ve mapping gösterileri tarihi Galata Kulesi’nden de canlı olarak izlenebilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İletişim Başkanlığının birlikte organize ettiği kutlama programı, saat 19.23’de İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Dünyanın antik çağlardan günümüze ayakta kalan en eski demokratik meclis binasını içinde barındıran Patara Antik Kenti’ndeki muhteşem konseri, Türkiye’nin cumhuriyetle yaşıt sanat kurumu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası verecek. “29 Ekim Büyük Cumhuriyet Konseri” antik tiyatroda, mapping gösterisi ise demokrasinin dünyadaki sembolü Patara Meclis Binası’nda gerçekleştirilecek.

Az Bilinen Fotoğraflarla Milli Mücadele Sergisi

İstanbul’un önemli tarihi mekanları arasında yer alan Galata Kulesi’nde Cumhuriyetin 97’nci yılı dolayısıyla düzenlenecek bir diğer etkinlik ise “Az Bilinen Fotoğraflar ile Milli Mücadele Sergisi” olacak. Milli Mücadele'nin görsellerle anlatmaya çalışıldığı sergi, tarihte eşine az rastlanır mücadelelerden İstiklal Harbi ile Cumhuriyet’in ilanına uzanan zorlu yolu anlatan özel fotoğraf seçkisinden oluşacak. Sergide Milli Mücadele'nin askeri ve siyasi yönü ile işgal altında yaşanan gündelik hayata dair unsurlar da yansıtılmaya çalışılacak.

Panolarında 39 fotoğrafın ziyaretçilerin beğenisine sunulacağı sergideki fotoğrafların bazıları ilk defa yayımlanacak olup, cam negatiften basıldı. Sunulan fotoğrafların sekizi Türk Tarih Kurumu arşivinden, geri kalanı ise Cumhuriyet Müzesi arşivinden. Kültür ve Turizm Bakanlığının Galata Kulesi’nde düzenleyeceği sergi, 29 Ekim-9 Kasım tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/298655/patara-antik-kentinden-galata-kulesine-cumhuriyet-bayrami-kutlamalari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.