Kılıçdaroğlu'ndan "50 bin dolarlık çanta" çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben yaşamıyla da topluma örnek olması gereken devlet yöneticilerinin, yoksulluğun bu boyutlarda olduğu bir dönemde 50 bin dolarlık çantayla gezmelerini doğru bulmam. Vicdani değil, ahlaki de değil. Açık söylüyorum imani de değil." dedi.
Ankara Masası
|
29 Ekim 2020, Perşembe - 15:08
Kılıçdaroğlu'ndan "50 bin dolarlık çanta" çıkışı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Merkezi açılış törenine katıldı. CHP lideri açılışta yaptığı konuşma ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.


"50 bin dolarlık çantayla gezmelerini doğru bulmuyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız mallarına yönelik boykot çağrısı sorulan Kılıçdaroğlu, "Eğer bir ülkede Kübra bebek açlıktan ölmüşse ve siz kalkıp Fransız mallarını boykot edin diye bir çağrı yapıyorsanız önce topluma örnek olacak kişiler sizlersiniz. Ben yaşamıyla da topluma örnek olması gereken devlet yöneticilerinin yoksulluğun bu boyutlarda olduğu bir dönemde 50 bin dolarlık çantayla gezmelerini doğru bulmam. Vicdani değil, ahlaki de değil. Açık söylüyorum imani de değil." dedi.

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir"   

Hazreti Ömer'in bir adalet kavramı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu adalet kavramı aslında evrensel bir kavramdır. Dünyanın her yerinde insanlar bu kavramı ararlar. Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyorsa sevgili peygamberimiz, komşusu bırakın aç olmayı binlerce kişi açken siz 50 bin dolarlık çantayla gezemezsiniz." şeklinde konuştu.

"Yüreğin varsa cesaretin varsa tartışalım"  

Bir kişiyi hedef almadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sende zerre kadar yürek varsa benimle ilgili konuş, eşimle ilgili değil." sözlerine ise şu şekilde yanıt verdi:  

"Ben sadece devleti yönetenlerin Türkiye'ye örnek olmaları gerektiğine dikkati çektim. Bir boykot çağrısı yapıyorsanız önce boykotu siz yapacaksınız. Ben her zaman her yerde her ortamda adaletten yana oldum, adaleti savundum, adaletin ne kadar değerli olduğunu söyledim. Adalet mahkemede dağıtılan bir şey değildir. Adalet önce insanın vicdanındaki terazidir. Çocuk aç yatacak, işsizlik alıp başını gidecek, on milyonlarca gencimiz işsiz olacak, ben kalkacağım boykottan söz edeceğim. Ben saraylarda krallar gibi yaşayacağım, vatandaş perişan olacak. Ben bunu dile getirdiğimde de efendim 'eşimle değil benimle konuş.' Ben seninle zaten konuşmaya hazırım. Senin dünya kadar televizyonun var. Söyledim kendine güveniyorsan, mangal gibi yürek varsa eğer dünyaya meydan okuyorsan bir de bana meydan oku kardeşim. Çıkalım senin televizyonuna. Üstelik sen seç gazetecileri. Yüreğin varsa cesaretin varsa tartışalım. Bu kadar açık" 
http://www.ankaramasasi.com/haber/298788/kilicdaroglundan-50-bin-dolarlik-canta-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.