Mamak Belediyesi’nden Mevlit Kandili’ne özel program

Mamak Belediyesi'nin düzenlediği Mevlit Kandili’ne özel programda peygamber sevgisi tazelendi.
IHA-20201029AW152640
|
29 Ekim 2020, Perşembe - 09:28
Mamak Belediyesi’nden Mevlit Kandili’ne özel program

Mamak Belediyesi tarafından, Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak idrak edilen Mevlit Kandili dolayısıyla, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde özel bir program düzenlendi. Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse program öncesi Yeni Mamak Merkez Camii önünde  vatandaşlara kandil simidi ve gül dağıttı.

Etkinliğe Sırmalı ve Köse'nin yanı sıra Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Mamak Müftüsü Necmettin Saydan, meclis üyeleri ve başkan yardımcıları da katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program kapsamında peygamber sevgisi tazelendi.

Köse'den Kandil mesajı

Pandemi tedbirleri sebebiyle Mamak Belediyesi ve Başkan Murat Köse’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlan programda, İslam âleminin Mevlit Kandili’ni kutlayan Başkan Köse, “Peygamber Efendimizi daha iyi anlamak ve anlatmaya ihtiyacımız var. Bugün, güzel ahlak ve iyi yaşamak üzerine daha fazla düşünmemiz ve Peygamber Efendimizin sevgisini daha fazla feyz almamız gereken bir gün. Bu vesile ile Mevlit Kandili’nin tüm insanlığa sevgi, saygı, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, başta hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Mevlit Kandilini kutluyorum” dedi.

Müstesna gecelerden biri

Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı da, Mevlit Kandili’nin müstesna gecelerden biri olduğunu belirterek “Rahmet peygamberimiz, insanlığın yaşadığı en buhranlı ve karanlık dönemde dünyayı şereflendirerek, aydınlık çağın yaşanmasına vesile oldu. Bu önemli günün yıl dönümü olarak kutlanan Mevlit Kandili’nin tüm insanlık için şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin yaşanmasına vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Program okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, ilahiler ve semazen gösterisiyle son buldu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/298795/mamak-belediyesinden-mevlit-kandiline-ozel-program
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.