Türkiye'den Fransa'daki bıçaklı saldırıya kınama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransa'nın Nice kentinde 3 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıyı kınadı. Yaşanan olayla ilgili bir diğer açıklama Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.
Ankara Masası
|
29 Ekim 2020, Perşembe - 16:02
Türkiye'den Fransa'daki bıçaklı saldırıya kınama
Fransa'nın Nice kentinde 3 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bıçaklı saldırıya ilişkin Türkiye'den art arda açıklamalar geldi. 

''Terörün ve aşırıcılığın her türüne karşı dayanışma içinde mücadele edeceğiz''

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Nice'deki Notre-Dame kilisesinde gerçekleşen menfur terör saldırısını kınıyor, Fransız halkına baş sağlığı diliyoruz. Terörün dini, dili, rengi yoktur. Terörün ve aşırıcılığın her türüne karşı kararlılıkla ve dayanışma içinde mücadele edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.


''Saldırıyı şiddetle kınıyoruz''

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında da "Fransa'nın Nice şehrindeki Notre-Dame de Nice Kilisesi içinde bugün düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.'' denildi.

"Hiçbir sebep cana kıyılmasını mazur gösteremez"

Yapılan açıklamada ''Hiçbir sebep, bir insanın canına kıyılmasını mazur gösteremez, şiddeti meşrulaştıramaz. Kutsal bir ibadet mekânında böyle vahşi bir saldırıyı düzenleyenlerin, dini, insani, ahlaki değerlerden nasibini almadığı açıktır.'' sözlerine yer verildi. 
http://www.ankaramasasi.com/haber/298991/turkiyeden-fransadaki-bicakli-saldiriya-kinama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.