29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türkiye'nin dört bir yanında kutlandı

Cumhuriyetimizin 97. yılı ülkenin her yerinde çeşitli etkinlik ve yarışmalarla kutlandı.
Zeliha Demirci
|
29 Ekim 2020, Perşembe - 17:43
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türkiye'nin dört bir yanında kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bugün ülkemizin her yerinde coşkuyla kutlandı. Pandemi nedeniyle okul gösterileri iptal olurken düzenlenen çeşitli etkinlik ve yarışmalarla cumhuriyetimizin 97. yılı büyük sevinç ile karşılandı.

İşte gerçekleştirilen yarışma ve etkinliklerde ortaya çıkan renkli görüntüler:
Erzurum’da 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Badminton Turnuvası ve Zekeriya Tutar anma müsabakaları yapıldı.

Samsun Bafra Belediyesi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 97. yılı kutlamaları kapsamında "Cumhuriyet Bisiklet Turu" düzenledi.

 Bingöl’de 34 bisiklet sporcusu Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada 13 kilometre pedal çevirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde spor şöleni düzenledi.
Cumhuriyetin 97. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Diyarbakır’da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Kayapınar ilçesinde bulunan Yeşil Kuşak Parkında 7-18 yaş arası çocuklara yönelik 'Haydi Gençler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Spor Şöleninde Buluşuyoruz' adı altında yapılan etkinliğe çocuklar, gençler ve aileleri büyük ilgi gösterdi.

Balıkesir’in ilçesi Sındırgı’da Cumhuriyetin 97. Yılı da doğal etkinliklerle kutlanıyor. Sındırgı Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri ilçe müdürlüğü işbirliği ile Cumhuriyet’in 97. Yılı anısına "Zirveye Yürüyorum" etkinliği ile gençler Belediye başkanı Ekrem Yavaş rehberliğinde bölgenin en yüksek dağı Ulus dağına tırmandı.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında tamamı kadınlardan oluşan Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi zeybek oynadı.

Nevşehir’de cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde drift ve ralli otomobilleri ile kortej ve gösteri yapıldı.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında rahvan at yarışları düzenlendi.

Kırıkkale’de, 22 kilometrelik Türkiye’nin en uzun ‘Turkuaz Bisiklet Yolu’nda pedallar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için çevrildi.

Van’ın merkez İpekyolu Belediyesi tarafından cumhuriyetin 97’inci kuruluş yıldönümünü sebebiyle Van Kalesi’nde düzenlenen ödüllü Cumhuriyet Koşusu'nda dereceye girenler altınla ödüllendirildi.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 'Hasankeyf Turizm Etkinlikleri' programı gerçekleştirildi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/299039/29-ekim-cumhuriyet-bayrami-turkiyenin-dort-bir-yaninda-kutlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.