Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Nice mazlumlara, mağdurlara umut veriyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yaşadıklarımız bize gösteriyor ki Türk milletinin istiklal mücadelesi, vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıkmaya devam ettiği sürece bitmeyecektir." dedi.
Büşra Bayrak
|
29 Ekim 2020, Perşembe - 18:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Nice mazlumlara, mağdurlara umut veriyoruz"

Erdoğan, Millet Kütüphanesi'ndeki Cumhuriyet'in 97. Yılında Milli Mücadele Sergisi'nin açılışında konuştu.

"Tarihten ve yaşadığı coğrafyadan tamamen silinmeye çalışılan bir milletin yeniden ayağa kalkışının sembolü olan İstiklal Harbi'mizdeki ruh ve heyecan, bugün de yolumuzu aydınlatıyor." diyen Erdoğan, bölgede yazdıkları her yeni destanla, maziden atiye kurdukları köprüyü tahkim ettiklerini, güçlendirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstiklal mücadelesi, vatana, bayrağa, ezana sahip çıktıkça bitmeyecek"

"İstiklal Harbi'mizi zafere ulaştırıp Cumhuriyet'imizi kurarak pek çok mazlum milletin gönlüne bağımsızlık ateşini düşürmüştük. Anadolu'nun üzerine bir sırtlan gibi saldıran emperyalistlerin korkusu da zaten buydu. Daha sonraki yıllarda Balkanlar'dan Güney Asya'ya kadar yayılan özgürlük ateşinin közü Anadolu'dan çıkmıştır. Bugün de yürüttüğümüz mücadeleyle, kalbi ve gözü üzerimizde olan nice mazlumlara, mağdurlara umut veriyoruz. Yaşadıklarımız bize gösteriyor ki Türk milletinin istiklal mücadelesi, vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıkmaya devam ettiği sürece bitmeyecektir."

Halide Edip Adıvar'ın İzmir'in işgalinden 10 gün sonra Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmadan bir bölümü paylaşan Erdoğan, o konuşmadaki ifadeler ve gerisindeki ruhun, İstiklal Savaşı'nın manasını en güzel şekilde anlattığını vurguladı.

"Kadim geçmişimizi silerek takvimi bugünden başlatmaya kalkıştılar"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Geniş bir coğrafyaya yayılan bu mirası bize unutturmak için çok çalıştılar. Kadim geçmişimizi tüm haşmeti ve zenginlikleriyle tamamen silerek takvimi bugünden başlatmaya kalkıştılar. İnancımızı, değerlerimizi, kültürümüzü yok etmek, bizi kendi ecdadımıza düşman etmek için her türlü yolu denediler. Hamdolsun bu gayretler başarılı olamadı. İnşallah ülkemizde, en eski dönemlerden bugüne kadar tarihimizi yeniden hatırlayan, yeniden keşfeden, yeniden kucaklayan bir nesil yetişiyor. Başkalarına hayran olmak yerine kendine güvenen, azimle çalışan, araştıran, üreten, geliştiren, başarıya kilitlenen bir gençliğin ayak seslerini duyuyoruz. Hele okul çağına henüz gelen çocuklarımızın gözlerindeki pırıltı ve konuşmalarındaki heyecan, ümitlerimizi katlayarak artırıyor."

"En büyük gücümüz bu tarihi mirasımızdır"

Bu çerçevede özellikle, Malazgirt Zaferi'nden başlayıp, İstiklal Savaşı'na kadar uzanan ve bugün de bu coğrafyada süren mücadelenin çok iyi öğretilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "En büyük gücümüz bu tarihi mirasımızdır. Bu miras hakkıyla hıfzedilmeden, ne 15 Temmuz anlaşılabilir ne Cumhuriyet'imizin kıymeti bilinebilir ne Osmanlı ne Selçuklu mirasının farkında olunabilir. Bir başka ifadeyle, tarihimizi bilmeden maziden atiye kurduğumuz köprü eksik kalır, işlevsiz kalır." dedi.

Milli Mücadele Sergisi Millet Kütüphanesi'nde açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet Kütüphanesi'nde açılan Milli Mücadele Sergisi'nin, bu sürecin küçük bir kesitine ışık tuttuğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, aralarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'u yazdığı odada bulunan eşyalar, 23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisi'nin duvarına asılan sancak ve Büyük Millet Meclisi binası üzerine çekilen ilk bayrak ile Büyük Taarruz'daki öncü bayrağın da yer aldığı serginin açılışını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/299189/cumhurbaskani-erdogan-nice-mazlumlara-magdurlara-umut-veriyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.