Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı açıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı'nı açtı.
Ankara Masası
|
29 Ekim 2020, Perşembe - 22:31
Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı açıldı
Cumhuriyet'in ilk barajı olan Çubuk-1 barajının yeniden düzenlenerek oluşturulan rekreasyon alanı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açıldı.

İYi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törende, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve bir çok partili bulundu.Şarkıcı Ferhat Göçer de açılışta konser verdi.



"Ata'mızın mirasına sahip çıkmaya devam edeceğiz"

Açılışın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yavaş "
Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti Çubuk 1 Barajı'nın açılışını Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünde gerçekleştirdik.Ata'mızın mirasına sahip çıkmaya ve Cumhuriyetin değerlerini yarınlara taşımaya devam edeceğiz.Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.






Proje neleri içeriyor?

Yavaş önceki gün projeye ilişkin yaptığı açıklamalar şu ifadeleri kullanmıştı;
Buranın önemli noktaları var. Atatürk Evi müze olarak düzenlenecektir. Bayrak Tepesi, Seyir Tepe, Kitabeli Kapı, doğa yürüyüş yolu, teras kafe, bent üstü gezinti yolu, tek yürek etkinlik alanı, bisiklet yolu, piknik alanı, spor sahası, çınar altı dinlenme alanı, sera, çocuk oyun alanı, mescit, otoparklar, tuvaletler olarak burası yeniden düzenlenmiştir. Burası 400 dönüm bir arazi şu anda. İlerde su doldurduğumuz alanda bin dönümü geçecektir. Proje çalışmalarına 2019 yılının 6. ayında dip çamuru temizleme ve arazi çalışmalarıyla başlattık. Derenin içerisi çamur doluydu. Alanın sadece peyzaj düzenlemelerinden ANFA Genel Müdürlüğüne bağlı 317 personel yaklaşık 22 bin 500 saat mesai yapmıştır. Rekreasyon alanının tamamına yaklaşık 1250 adet ağaç 75 bin çalı, 15 bin çiçek, 3 bin sarmaşığın dikimi ve 20 bin metrekare çim yapılmıştır
http://www.ankaramasasi.com/haber/299666/cubuk-1-baraji-rekreasyon-alani-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.