Carrefour'dan Suudi Arabistan'da Türk ürünlerine boykot

Fransa'nın uluslararası market zinciri Carrefour, Suudi Arabistan’da boykot gerekçesiyle hiçbir Türk malı alıp satmadığına dair paylaşım yaptı.
Ankara Masası
|
30 Ekim 2020, Cuma - 10:28
Carrefour'dan Suudi Arabistan'da Türk ürünlerine boykot
Türkiye’de de 52 ilde 672 şubesi bulunan Fransız süpermarket zinciri Carrefour’un Suudi Arabistan yönetimi skandal bir paylaşıma imza attı.

Fransız Carrefour’un Suudi Arabistan iştiraki CarrefourSaudi resmi sosyal medya hesabından müşterilerine skandal bir taahhütte bulundu. CarrefourSaudi resmi hesabı, “Carrefour Suudi Arabistan’da şu anda Türk markalarının hiçbir ürününü ithal etmediği konusunda müşterilerimizi temin ederiz” paylaşımını yaptı.



''Marka yalnızca Fransız değil''

Suudi Arabistan halkı ise İslam’a hakaret eden ve kamu binalarına Charlie Hebdo Dergisi’nin iğrenç karikatürlerini yansıttıran Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a ise ateş püskürdü. Suudi Arabistan vatandaşları bundan sonra Fransız markalarından alışveriş yapmamayı tercih edeceklerini belirten paylaşımlar yaparken, Carrefour Saudi ise markanın yalnızca Fransız olmadığı konusunda müşterilerini ikna etmeye çalıştı.




Recep Tayyip Erdoğan'a destek 

Türk malı boykotuna kanmayan ve aksine Fransa’ya karşı Türkiye’yi destekleyen Suudi vatandaşlar, Macron’a tepki üstüne tepki gösterdi. İslama ve Müslümanlara hakaretten geri durmayan Macron’a karşı hiçbir Fransız ürünü alınmaması gerektiğini vurgulayan Suudi vatandaşlar buna karşılık Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdi.

Tepkiler büyüyor

Carrefour’un skandal paylaşımının ardından boykota katılan müşteriler Fransız markaların listelerini yayınladı. Suudi Arabistanlı vatandaşlar,“Ailem ve ben artık Carrefour mağazasından alışveriş yapmayacağız” ve “Her saniye Fransız şirketleri ve ekonomileri zarar görüyor. 30 şirket, ekonomisindeki en etkili Fransız şirketleri borsada eriyip gitti. Daha 3 günlük boykot yaptık!” şeklinde mesajlar paylaştı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/300207/carrefourdan-suudi-arabistanda-turk-urunlerine-boykot
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.