Polatlı Çorbası markası tescillendi

Ankara'nın Polatlı ilçesinin Polatlı trend yemeği olan "Polatlı Çorbası"nın isim hakkı Polatlı Ticaret Odası tarafından alındı.
Ankara Masası
|
30 Ekim 2020, Cuma - 11:33
Polatlı Çorbası markası tescillendi
Polatlı Ticaret Odası tarafından 8 Mart 2020 tarihinde, başvurusu yapılan Polatlı Çorbası isim hakkı markasının tescili geçtiğimiz günlerde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylandı ve tescillendi.

Coğrafi İşaret Başvurusu devam edecek

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu yıl başlarında yaptığımız Polatlı Çorbası isim hakkı tescil başvurusunun geçtiğimiz günlerde onaylanarak tescillenmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Çorbanın yanı sıra eşzamanlı olarak Polatlı Soğanı ve Karadutlu Boza’nın da Coğrafi İşaret Başvurusu'nu aynı tarihlerde yapmıştık. Bu yıl bitmeden ilçemize özgü bu ürünlerinde Coğrafi İşaretlerini alacağımızı düşünüyorum." dedi.

Polatlı Gözlemesi ve Polatlı Kavunu yolda

Ticaret Odası'nın hedefleri arasında yer alan, ilçenin tanıtılması faaliyetleri bakımından oldukça önemli olan bu tür çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini dile getiren Sakarya, "Polatlı Soğanı ve Karadutlu Bozanın ardından vakit kaybetmeden Polatlı Gözlemesi ve Polatlı Kavunu için de Coğrafi İşaretli ürün başvurumuzu Patent Kurumuna yapacağımızı buradan vatandaşlarımıza duyurmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Polatlı Çorbası ilçemiz sınırlarını aştı"  

Oldukça verimli toprakları bulunan Polatlı'nın girişimci insanlara sahip olduğuna dikkat çeken Sakarya, şu şekilde devam etti: "Bizim görevimizde bunları harmanlayıp ülkemize tanıtmada öncü olmaktır. Polatlı Çorbası isim hakkı ile bu işe başladık, devamı da kısa zamanda vakit kaybetmeden ardı ardına gelecektir. Polatlı Çorbası artık ilçemiz sınırlarını aştı ülkemizin bir çok noktasından lezzetini bizler duymaktayız. Bu lezzetli yemeğin isim hakkının ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."

Polatlı Çorbası isim hakkı 25.10.2020 tarihinden itibaren 10 yıl süre ile Polatlı Ticaret Odası’na ait olacak.
http://www.ankaramasasi.com/haber/300362/polatli-corbasi-markasi-tescillendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.