Cumhurbaşkanı Erdoğan:"Taksim Camisi Ramazan ayına yetişebilir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı devam eden Taksim Camisi ve Atatürk Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulundu.
Büşra Bayrak
|
30 Ekim 2020, Cuma - 12:19
Cumhurbaşkanı Erdoğan:"Taksim Camisi Ramazan ayına yetişebilir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan incelemeleri sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Hayatını kaybeden Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz ile telefonda görüştüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Allah taksiratını affetsin" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailenin defin için 2 yer üzerinde durduğunu belirterek bunların Marmara İlahiyat ve Çamlıca Camisi olduğunu söyledi.

Defin yeri için henüz karar verilmediğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,
"Mesut Yılmaz; Başbakan, Dışişleri, Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev icra etmiş bir devlet adamıydı. Hemşehrimizdi, bir hukukumuz vardı. Tüm davetlerimize katılma erdemini gösterdi. Kendilerine şükranım var. Eşi başta olmak üzere tüm ailesine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin sorusu üzerine, Taksim Camisinin Ramazan ayı içinde yetişebileceğine dair bilgi aldığını dile getirdi.
Atatürk Kültür Merkezi'nin ise 2021 yılı 6.ayının sonuna kadar yetiştirilme hedefi olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanının bu amaçla bütün gayretini ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/301091/cumhurbaskani-erdogantaksim-camisi-ramazan-ayina-yetisebilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.