Mevsimlik işçiler için tedbirler alınacak

Ankara Masası
|
30 Mart 2020, Pazartesi - 10:48
Mevsimlik işçiler için tedbirler alınacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal üretimin aksatılmadan yürütülmesi ve gıda arz güvenliğinin sağlanması için mevsimlik tarım işçileri ile ilgili yeni tedbirler alınmasına karar verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, pandemi niteliği kazanan koranavirüsü ile etkin mücadelenin yanında, tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlamak ve gıda arz güvenliğinin korunmasında önemli bir görev üstlenen mevsimlik tarım işçileriyle ilgili gerekli tedbirlerin alınması amacıyla 81 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne talimat gönderdi.

İŞLETMELERE ERİŞİMLERİ SAĞLANACAK

Gönderilen talimat ile birlikte, bitkisel üretim faaliyetlerinin gereği olan ekim, dikim, gübreleme, sulama, ilaçlama, çapalama, bakım faaliyetlerinin kesintisiz devam etmesi için çiftçilerin veya tarım işçilerinin, işletmelere erişimleri sağlanacak.

BARINMA KOŞULLARI DÜZENLENECEK

Tarım işçilerinin hijyen ve koruyucu malzemelere erişiminde aksaklık yaşanmaması için gerekli tedbirler alınacak. Mevsimlik tarım işçilerinin faaliyetlerine devam edecek şekilde nakilleri ve barınma koşulları düzenlenecek.

GÜBRE BAYİLERİNDE STOK KONTROLÜ YAPILACAK

Gübre, tohum ve ilaç gibi tarımsal girdilere erişim veya dağıtımda bir sorun oluşmaması için tedbirler alınacak. Bu kapsamda gübre bayilerinde etkin stok kontrolü ve denetim de yapılacak.

FİYATLAR DENETLENECEK

Bakanlık ayrıca, hasat edilen ürünlerin aşırı fiyat artışlarına izin vermeyecek şekilde pazara arzının sağlanması için de tedbir alınmasını istedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/3069/mevsimlik-isciler-icin-tedbirler-alinacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.